avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ...

Buna ziua!
Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa merg cu sotul la un notar sa dea o declaratie ca nu are pretentii asupra apartamentului care se va cumpara (sa nu fie considerat bun comun)....si nu stiu cum sa procedez si in ce consta declaratia.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:26, 16 Octombrie 2020
Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Art. 1011

Forma donaţiei

(1) Donaţia se încheie prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute.

(4) Bunurile mobile corporale cu o valoare de până la 25.000 lei pot face obiectul unui dar manual, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege. Darul manual se încheie valabil prin acordul de voinţe al părţilor, însoţit de tradiţiunea bunului.
banuiesc ca e vb de o suma mai mare, deci asa ar trebui, sa faceti un contract de donatie la notar, asa stati linistita si in privinta sotului, dar chiar si in privinta mamei, ca nu va cere banii inapoi.


Sau când faceți contractul o puneți pe mama procurator de fonduri.insa tot pot fi probleme...cel mai simplu e sa faceti o convenție matrimoniala de separatii de patrimoniu.apoi cand cumpărați puteti trece apartamentul ca bun propriu. Asa sigur nu veti mai avea nicio problema.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai indicat si economic este ca mama dumneavoastra sa cumpere pe numele ei apartamentul si sa vil treaca ca donatie fara alte drepturi atat ia cat si sotul inclusif copii (dumneavoastra veti decide ce veti face in viitor si cine va avea drept la apartament ..prea multa bataie de cap cu .....iti doneaza banii ....cu departajarea bunuri ....etc mult timp irosit cat si bani cheltuiti .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Distinse doamne, mi-ati inseninat ziua si pt. asta va multumesc! Care sotie merge la sot si-i spune ca dupa X ani ea vrea sa schimbe regimul matrimonial de la comunitatea legala la separatia de bunuri sau la comunitatea convenţională?! Culmea! Si-i mai si explica sotului ca vrea asta pt. a-si proteja bunurile! Cum de cine?! Tocmai de el, de sot! Urmarea acestei discutii o intuiti. As alege varianta propusa de dana123, este cea mai eleganta si cea mai simpla: un parinte doneaza fiicei un bun. Implicarea sotului este nula, n-are ce comenta, cand ii vor da parintii lui o casa/o masina, la fel sa procedeze. Mai mult, parintele nu are alti copiii, asa ca donatia e safe.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
DlGoe, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca ii doneaza banii, nu are de ce schimba regimul matrimonial si nici sa ii explice sotului ceva.
in al doilea rand, nici nu pierde timp, daca cumpara mama, trebuie sa intabuleze casa si apoi sa ii doneze fiicei. in al treilea rand e si mai costisitor, se platesc actele de 2 ori, nu ca ar fi contractul de donatie gratis, dar per total, costa " afacerea " mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Bună seara, se poate să achiziționez un apartament astfel ... Florin_Marian Florin_Marian Bună seara, se poate să achiziționez un apartament astfel încât soțul meu să nu aibă drepturi asupra lui? Urmează ca apartamentul să-l donez fiicei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită ... izagabriela izagabriela Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin ... (vezi toată discuția)