avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiziție imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiziție imobil

Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit în nume propriu. Ideea este că sunt căsătorită și nu avem separație de bunuri. Există vreo posibilitate să fiu unic proprietar? Urmează să semnez contractul de vânzare cumpărare și vreau ca acest bun să îmi aparțină 100% dat fiind faptul că soțul nu contribuie financiar.
Vă mulțumesc
1. Convenție matrimonială de separație de bunuri.
2. Sa cumpere părinții și ulterior să vă doneze dvs.
Alte variante, nu există.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca punctul 2 pica ca parintilor nu le va da banca imprumut.
Ramaneti sa lichidati regimul matrimonial si sa alegeti pe cel al separatiei de bunuri, sa incheiati in acest sens o conventie matrimoniala.
Ma exista si varianta divortului mai ales daca sotul nu e de acord cu separatia de bunuri.
Pai 70% din bani au deja parintii.
Iar pentru restul de 30%, nici nu cred ca ar fi nevoie de un credit ipotecar.
Mulțumesc pentru răspuns. La cea de-a doua variantă m-am gândit și eu. Să cumpere părinții și apoi să-mi doneze. Știu că mostenirile nu se împart, în caz de divorț. Însă nu stiu, dacă banca ar accepta să imi mai acorde cei 30% din sumă, dacă nu voi fi eu cumpărătorul final.

raluk0207 a scris:

1. Convenție matrimonială de separație de bunuri.
2. Sa cumpere părinții și ulterior să vă doneze dvs.
Alte variante, nu există.

Nu are importanta. Daca nu va fi un credit imobiliar si va incadrati la unul de nevoi personale, nu are relevanta ce faceti cu banii dupa (in speta, le dati parintilor ca sa achite tot pretul).
Important e sa obtineti suma.

Alte discuții în legătură

În ce condiții pot cumpăra un imobil în timpul căsătoriei și sa fie numai al meu? grecudana grecudana Vreau sa cumpăr un apartament cu credit imobiliar, căsătorit fiind. Soția nu este de acord nici cu cumpărarea apartamentului și nici cu creditul. În ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. eu sunt casatorita. mama vrea sa-mi cumpere un apartament ... yly80.ilie yly80.ilie buna ziua. eu sunt casatorita. mama vrea sa-mi cumpere un apartament fara ca sotul meu sa aiba dreptul. ce fel de act trebuie sa faca la notariat? (vezi toată discuția)
Achizitie imobil pe numele minorului fagh adriana fagh adriana Sunt recasatorita si am un copil cu sotul actual. El mai are insa inca un copil din prima casatorie. Ce variante am sa cumpar un imobil pe numele copilului meu ... (vezi toată discuția)