Vreau sa cumpăr un apartament cu credit imobiliar, căsătorit fiind. Soția nu este de acord nici cu cumpărarea apartamentului și nici cu creditul. În ce condiții îl pot cumpăra și ce acte trebuie făcute ca acest apartament sa fie numai proprietatea mea și soția sa nu aibă nici un drept asupra lui (veniturile mele sunt de 4 ori mai mari ca ale sotiei)
Doar daca inainte de achiziție încheiati cu soția o convenție matrimonială de separație de bunuri (evident, cu acordul dvs si al soției).
Sau, să îl cumpere părinții dvs si ulterior sa vi-l doneze. Deși aceasta solutie e discutabilă. Sunt frecvente cazurile in care părinții se razgandesc și va trebui să dovediți că banii provin de la dvs
Nu inteleg , nu vrea sa cumparati casa, dar si daca cumparati , vrea sa fie comuna si datorie comuna sau ce vrea exact ?
Daca nu vrea sa va schimbati regimul matrimonial ca dvs sa cumparati casa in nume propriu si sa aveti numai dvs creditul de plata, solutia ramasa ar putea fi divortul.
Daca sotia isi da acordul , pe cale notariala, poate fi perfectata o conventiei de separatie de bunuri.
Ulterior, puteti reveni la regimul comunitatii legale.
Modificarea regimului matrimonial
Art. 369
Condiţii
(1) După cel puţin un an de la încheierea căsătoriei, soţii pot, ori de câte ori doresc, să înlocuiască regimul matrimonial existent cu un alt regim matrimonial ori să îl modifice, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege pentru încheierea convenţiilor matrimoniale.
(2) Dispoziţiile art. 291, 334, 335 şi 361 sunt aplicabile în mod corespunzător.
(3) Creditorii prejudiciaţi prin schimbarea sau lichidarea regimului matrimonial pot formula acţiunea revocatorie în termen de un an de la data la care au fost îndeplinite formalităţile de publicitate sau, după caz, de când au luat cunoştinţă mai înainte de aceste împrejurări pe altă cale.
(4) Creditorii prevăzuţi la alin. (3) pot invoca oricând, pe cale de excepţie, inopozabilitatea modificării sau lichidării regimului matrimonial făcute în frauda intereselor lor.
Regimul matrimonial
de novo
Buna ziua
Va rog sa imi spuneti, daca la casatorie am ales regimul comunitatii legale, pentru a-l schimba in regimul comunitatii conventionale, este nevoie sa ... (vezi toată discuția)