avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În ce condiții pot cumpăra un imobil în timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În ce condiții pot cumpăra un imobil în timpul căsătoriei și sa fie numai al meu?

Vreau sa cumpăr un apartament cu credit imobiliar, căsătorit fiind. Soția nu este de acord nici cu cumpărarea apartamentului și nici cu creditul. În ce condiții îl pot cumpăra și ce acte trebuie făcute ca acest apartament sa fie numai proprietatea mea și soția sa nu aibă nici un drept asupra lui (veniturile mele sunt de 4 ori mai mari ca ale sotiei)
Doar daca inainte de achiziție încheiati cu soția o convenție matrimonială de separație de bunuri (evident, cu acordul dvs si al soției).
Sau, să îl cumpere părinții dvs si ulterior sa vi-l doneze. Deși aceasta solutie e discutabilă. Sunt frecvente cazurile in care părinții se razgandesc și va trebui să dovediți că banii provin de la dvs
Soția nu este de acord cu aceasta convenție. Ce pot face?
Nu inteleg , nu vrea sa cumparati casa, dar si daca cumparati , vrea sa fie comuna si datorie comuna sau ce vrea exact ?
Daca nu vrea sa va schimbati regimul matrimonial ca dvs sa cumparati casa in nume propriu si sa aveti numai dvs creditul de plata, solutia ramasa ar putea fi divortul.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator


grecudana a scris:

Soția nu este de acord cu aceasta convenție. Ce pot face?


Nimic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile dobandite prin donatie sunt proprii.

Daca sotia isi da acordul , pe cale notariala, poate fi perfectata o conventiei de separatie de bunuri.

Ulterior, puteti reveni la regimul comunitatii legale.

Modificarea regimului matrimonial

Art. 369

Condiţii

(1) După cel puţin un an de la încheierea căsătoriei, soţii pot, ori de câte ori doresc, să înlocuiască regimul matrimonial existent cu un alt regim matrimonial ori să îl modifice, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege pentru încheierea convenţiilor matrimoniale.

(2) Dispoziţiile art. 291, 334, 335 şi 361 sunt aplicabile în mod corespunzător.

(3) Creditorii prejudiciaţi prin schimbarea sau lichidarea regimului matrimonial pot formula acţiunea revocatorie în termen de un an de la data la care au fost îndeplinite formalităţile de publicitate sau, după caz, de când au luat cunoştinţă mai înainte de aceste împrejurări pe altă cale.

(4) Creditorii prevăzuţi la alin. (3) pot invoca oricând, pe cale de excepţie, inopozabilitatea modificării sau lichidării regimului matrimonial făcute în frauda intereselor lor.


Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Regimul matrimonial de novo de novo Buna ziua Va rog sa imi spuneti, daca la casatorie am ales regimul comunitatii legale, pentru a-l schimba in regimul comunitatii conventionale, este nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Regim matrimonial ales dupa casatorie soaresiluna soaresiluna Buna seara. Va rog sa imi spuneti si mie daca nu am facut acea conventie matrimoniala inainte de casatorie cum ca bunurile din timpul casatoriei nu sunt bunuri ... (vezi toată discuția)
Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)