avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua. eu sunt casatorita. mama vrea sa-mi cumpere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua. eu sunt casatorita. mama vrea sa-mi cumpere un apartament ...

buna ziua. eu sunt casatorita. mama vrea sa-mi cumpere un apartament fara ca sotul meu sa aiba dreptul. ce fel de act trebuie sa faca la notariat?
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2021
yly80.ilie, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:33, 19 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Varianta 1> incheiati cu mama un contract de donatie pentru suma de bani, iar la cumparare, prezentati contractul respectiv, urmand a fi mentionat faptul ca pretul vanzarii provine dintr-o donatie (caz in care imobilul va fi bun propriu)
Varianta 2> mama sa cumpere apartamentul pe numele dansei, dupa care sa vi-l doneze dvs (bunurile dobandite prin donatie sunt bunuri proprii)
Varianta 3> incheiati cu sotul la notar o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, dupa care cumparati dvs direct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta despre imobilele detinute de soti victorjitareanu victorjitareanu Casatoriti : el va avea un apartament de la maica-sa, care ii va veni prin partaj, dupa succesiunea in urma decesului tatalui ( un apt de vreo 130.000 ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)
În ce condiții pot cumpăra un imobil în timpul căsătoriei și sa fie numai al meu? grecudana grecudana Vreau sa cumpăr un apartament cu credit imobiliar, căsătorit fiind. Soția nu este de acord nici cu cumpărarea apartamentului și nici cu creditul. În ce ... (vezi toată discuția)