avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua. eu sunt casatorita. mama vrea sa-mi cumpere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua. eu sunt casatorita. mama vrea sa-mi cumpere un apartament ...

buna ziua. eu sunt casatorita. mama vrea sa-mi cumpere un apartament fara ca sotul meu sa aiba dreptul. ce fel de act trebuie sa faca la notariat?
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2021
yly80.ilie, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:33, 19 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Varianta 1> incheiati cu mama un contract de donatie pentru suma de bani, iar la cumparare, prezentati contractul respectiv, urmand a fi mentionat faptul ca pretul vanzarii provine dintr-o donatie (caz in care imobilul va fi bun propriu)
Varianta 2> mama sa cumpere apartamentul pe numele dansei, dupa care sa vi-l doneze dvs (bunurile dobandite prin donatie sunt bunuri proprii)
Varianta 3> incheiati cu sotul la notar o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, dupa care cumparati dvs direct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa-i cumpar un apartament fiului meu, astfel incat sa nu ... aurorica aurorica Cum sa-i cumpar un apartament fiului meu, astfel incat sa nu aiba nora, in caz de divort, dreptul la partaj ? (vezi toată discuția)
Speta despre imobilele detinute de soti victorjitareanu victorjitareanu Casatoriti : el va avea un apartament de la maica-sa, care ii va veni prin partaj, dupa succesiunea in urma decesului tatalui ( un apt de vreo 130.000 ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)