avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta despre imobilele detinute de soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta despre imobilele detinute de soti

Casatoriti : el va avea un apartament de la maica-sa, care ii va veni prin partaj, dupa succesiunea in urma decesului tatalui ( un apt de vreo 130.000 €).
Ea are in cont tot vreo 130.000€ ( dinspre maica-sa si ea, la randul ei, prin donatie, virati intr-un cont).
Ea ar lua ceva, un apartament, pe numele amandoura, dar vrea sa fie sigura ca e half/ half si cu apartamentul lui soacra-sa, la o adica.
Oare care ar fi solutia tehnica sa fie OK ( ambii soti sa aiba drepturi egale, la final, asupra celor 2 imobile )?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 1 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai de ce se complica sa aiba fiecare cate jumatate din ap de 130 mii si nu fiecare unul intreg de 130 mii ? nu vi se pare ca va scarpinati invers ?
Hmmm, pai, daca el ramane cu apartamentul de la maica-sa, ala e al lui si daca da divort si daca nu.
Daca ea se apuca sa ia un nou apartament ( casatorita fiind ), acesta va fi bun comun al celor 2 soti.
Asadar, pe scurt, ca sa intelegeti si dvs : el ramane cu apartamentul de la maica-sa plus jumatate din apartamentul cumparat de ea ( cu bani proprii, de la parintii ei ), in cazul unui divort.
Sunteti de formatie juridica?
Tocmai asta era speta, ca cei 2 soti sa aiba drepturi egale si in caz de divort ( unul sa ia un apartament si altul celalalt apartament).
Adica sa aiba drepturi egale asupra bunurilor ;-)))
Ideea e ca banii ei provin dintr-o donație. Bunurile dobândite prin donație sunt bunuri proprii.
Iar viitorul apartament pe care îl va cumpăra ea, va fi tot bun propriu (urmând a mentiona la notar ca prețul este primit prin donatie).
În final, fiecare va fi cu apartamentul de la ma-sa.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2022
raluk0207, utilizator
Totul este OK acum, nu se pune problema unui divort, problema este pentru viitor...lumea se mai schimba si sotii trebuie sa fie egali in drepturi, orice situatie s-ar ivi...
Tocmai aici este speta, cum se poate pune in evidenta cumpararea unui nou apartament, de catre ea, casatorita fiind, asa incat sa nu ramana el cu apartamentul de la ma-sa ( care va fi al lui si in cazul unui divort, ca bun imobil obtinut de la parinte ) si sa primeasca si jumatate din apartamentul ei, in cazul unui divort.

Alte discuții în legătură

Bun comun sau propriu? AleXandrai28 AleXandrai28 Buna ! Am si eu o intrebare: am avut doua garsoniere cumparate inainte de casatorie, si pe care le-am vandut acum find casatorita cu scopul de a imi cumpara un ... (vezi toată discuția)
Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj imobil cumparat din bani proprii cristinahandru cristinahandru buna ziua.Am depus actele pt divort si sotul imi tot spune ca are si el parte din casa si sa pregatesc si partajul .Casa a fost cumparata la o luna dupa ce ne ... (vezi toată discuția)