avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun comun sau propriu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun comun sau propriu?

Buna ! Am si eu o intrebare: am avut doua garsoniere cumparate inainte de casatorie, si pe care le-am vandut acum find casatorita cu scopul de a imi cumpara un apartament. In cazul unui divort ,sotul ar avea vre-un drept?
Cel mai recent răspuns: AleXandrai28 , utilizator 12:26, 11 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e f important sa se mentioneze in actul de cumparare ca banii cu care cumparati provin din garsonierele vandute si astfel bunul cumparat e propriu pt ca inlocuieste un alt bun propriu si astfel sa intabulati ap cumparat ca bun propriu.
art 340
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:

g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora

Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator


Multumesc mult pentru raspuns, nu stiam ca se poate scrie in contract acest lucru. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc să vând apartament dobândit înainte de ... Mwei Mwei Buna ziua, Doresc să vând apartament dobândit înainte de căsătorie după care, din banii dobândiți, să achiziționez o casă . Doresc să rămân ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii se transforma in bunuri comune? nicky79 nicky79 Cand aveam varsta de 8 ani am primit cu contract de vanzare cumparare o locuinta la tara.Acum vreau sa o vand si sa imi cumpar o alta locuinta.Acum am 34 de ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament doar pe numele unuia dintre soti dorinlupea dorinlupea Dupa casatorie am vandut apartamentul pe care il posedam dinaintea casatoriei. Banii au intrat in contul personal la care am acces doar eu. Acum vreau sa ... (vezi toată discuția)