avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Doresc să vând apartament dobândit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Doresc să vând apartament dobândit înainte de ...

Buna ziua,
Doresc să vând apartament dobândit înainte de căsătorie după care, din banii dobândiți, să achiziționez o casă . Doresc să rămân unicul proprietar. Prin lege, se poate demonstra că acea casă e dobândită din banii pe apartament, dacă nu, ce se poate face? Am un copil, o fată care nu este căsătorită legitim. Un act de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere ar rezolva această problemă? Doresc să intentez și acțiune de divort concomitent cu vânzarea casei dar partajul implică procese și e de durată. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:58, 31 Martie 2022

art 340 Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;

cand veti cumpara casa cu banii proprii veti specifica in act ca e bun propriu pt ca inlocuieste un bun propriu, veti intabula ca bun propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun comun sau propriu? AleXandrai28 AleXandrai28 Buna ! Am si eu o intrebare: am avut doua garsoniere cumparate inainte de casatorie, si pe care le-am vandut acum find casatorita cu scopul de a imi cumpara un ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand un imobil dobandit prin donatie de la parinti, ... xlla xlla vreau sa vand un imobil dobandit prin donatie de la parinti, cu banii obtinuti sa cumpar un apartament. De apartament va beneficia si sotul? ce clauze se pot ... (vezi toată discuția)
apartament dobândit înaintea căsătoriei. o convenție matrimonială mă ajută să nu-i pierd valoarea dacă îl voi vinde și vom cumpăra altul, după căsătorie? Nustiucine Nustiucine Salutare. As dori sa stiu raspunsul la cateva intrebari legate de conventia matrimoniala deoarece anul acesta ma voi casatori. Momentan am un apartament pe ... (vezi toată discuția)