avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament doar pe numele unuia dintre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament doar pe numele unuia dintre soti

Dupa casatorie am vandut apartamentul pe care il posedam dinaintea casatoriei. Banii au intrat in contul personal la care am acces doar eu. Acum vreau sa cumpar un alt apartament din banii mei personali,doar pe numele meu, Cum trebuie sa procedez pentru a fi sigur ca apartamentul nu poate fi revendicat de sotie in caz de divort ? Cu multumiri in avans
Cel mai recent răspuns: dorinlupea , utilizator 14:49, 8 Aprilie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nevoie sa procedati in niciun fel.
Conform art. 340 din Codul civil,
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;

Doar daca vreti dvs sa fiti mai catolic decat Papa, puteti incheia cu sotia o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, inainte sa cumparati acel apartament.


Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separare de bunuri lonita lonita Bună ziua Soția mea dorește sa achiziționeze o proprietate cu bani proprii, proveniți din donație de la sora ei. Eu mai am un copil din alta ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am o casa la tara dinaintea casatoriei.sunt unic ... edytu edytu buna seara. am o casa la tara dinaintea casatoriei.sunt unic proprietar prin mostenire. sotia ar vrea sa vand aceasta casa si cu banii de pe urma ei sa ... (vezi toată discuția)
Pot sa cumpar un apartament ca bun propriu daca sunt casatorit. ... Byzy22 Byzy22 Pot sa cumpar un apartament ca bun propriu daca sunt casatorit. Si sotia este de acord ca sa nu fie bun comun? (vezi toată discuția)