raluk0207
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
1. O cumparati dvs, după care i-o donati fiului.
2. Ii faceți fiului un contract de donație pentru suma de bani necesara, iar la cumpărare, se va specifica în contractul de vânzare ca banii provin dintr-o donație.
3. Fiul și nora încheie la notar o convenție matrimoniala de separație de bunuri, după care fiul cumpără singur.
ibn
Utilizator 2din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunteti prima persoana ce o intilnesc aici pe forum care intreaba inainte si nu dupa ce a comis-o. Pentru a fi aparat full in caz de orice cred ca cel mai bine este sa-l cumparati pe numele dumneavoastra si sa-i dati fiului drept de uzufruct viager. In felul acesta nici nu il va putea vinde imbrobodit fiind si Doamne fereste in cazul comunitatii de bunuri si deces, nu va mosteni nora ceva. Fiul este mostenitorul dumneavoastra, asa ca va intra la succesiune in posesia bunurilor dumneavoastra conform Codului Civil, deci nu pierde nimic in final. Apreciez ca daca va proceda prin conventie matrimoniala de separatie de bunuri cum sugereaza @raluk0207 poate deranja nora prin semne de intrebare si nu are rost sa li se perturbe casatoria care la pornire este intotdeauna pe viata..
lilivasiliu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Fiul și nora încheie la notar o convenție matrimoniala de separație de bunuri, după care fiul cumpără singur
Varianta 3 transima de doamna raluk este cea mai buna si cea mai sanatoasa varianta pentru multi tineri aflati la inceput de drum.
Asta desigur dacă nora vrea.
Pe de alta parte, nu are de ce sa se supere. Sunt niște bani dati/făcuți cadou de mama soțului.
Și moralmente, ce e de la mama lui este bun propriu.
Dânsei, nuroriii, sa ii dea părinții dumneaei. Fiecare cu părinții lui.
Că și legiuitorul a stabilit ca bunurile dobândite prin donație sau moștenire sunt bunuri proprii, tocmai din niște motive.
Iar dacă se supăra este un semn de întrebare.
61dan
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
buna ziua,
ar mai fi o varianta, la mine a folosit.
apartamentul dobandit in timpul casatoriei a fost achitat cu banii (a se citi : economiile mele -> FSN - Fara Stirea Nevestii) mei , iar la intocmirea chitantei s-a specificat in scris la cine achita : ''Popescu Stefan (tatal) pentru Popescu Dan (adica eu, fiul).
dupa divort, la partaj nu s-a mai ajuns la ''impartirea '' bunurilor dobandite in timpul casatoriei , respectiv si apartamentul, chiar daca la mijloc era si un copil minor care , de fel ramane in domiciliu cu mama , mama urmand sa plateasca in timp o sulta , in timp insemnand chiar si sf. asteapta -> 15 - 20 de ani .....
cum am zis, la mine a functionat