avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie imobil pe numele minorului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie imobil pe numele minorului

Sunt recasatorita si am un copil cu sotul actual. El mai are insa inca un copil din prima casatorie. Ce variante am sa cumpar un imobil pe numele copilului meu la care copilul din prima casatorie sa nu aiba acces dupa decesul tatalui ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:21, 10 Ianuarie 2019
1. Contactati un avocat si obtineti de la instanta de tutela o hotarare, prin care este desemnat un curator special (altul decat parintii), care sa reprezinte minorul la semnarea contractului de vanzare- cumparare. Scopul curarelei trebuie mentionat in mod expres.
2. Gasiti un procurator de fonduri. Minorii nu au bani sa cumpere. Procuratorul de fonduri este un donator care doneaza cumparatorului unui bun fondurile necesare achizitionarii respectivului bun.

Sau mai aveti varianta de a incheia cu sotul o conventie matrimoniala de separatie de bunuri, cumparati apartamentul doar dvs (acesta fiind bun propriu) si cand implineste copilul 18 ani, i-l donati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare -cumparare catre copil minor ? ariel1407 ariel1407 Act de vanzare -cumparare catre copil minor Buna ziua ! am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat...impreuna cu sotul meu avem un copil minor, sotul din alte ... (vezi toată discuția)
Convenție matrimoniala de separație de bunuri dacă vrei să ... mymy10 mymy10 Convenție matrimoniala de separație de bunuri Dacă vrei să pui un imobil pe numele unui copil din familie și nu ești sigur că poate fi atacat ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)