avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare -cumparare catre copil minor ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare -cumparare catre copil minor ?

Act de vanzare -cumparare catre copil minor
Buna ziua !
am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat...impreuna cu sotul meu avem un copil minor, sotul din alte doua casatorii are 2 copii majori...
Cum putem face ,prin ce act legal, ca imobilul in care locuim si care este proprietatea sotului dinainte de casatoria cu mine sa-i ramana in totalitate copilului nostru astfel incat ceilalti doi copii sa nu poata avea pretentii.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ariel1407 , utilizator 10:25, 5 Septembrie 2022
Buna ziua!
Doar prin donatie.Copilul nu poate sa cumpere, nu are venituri proprii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
copilul poate cumapa daca are bani. Bani poate avea si prin donatie de la bunici, deci bunicii pot fi procuratori de fonduri. Copilul poate fi asistat sau reprezentat la cumparare, in functie de varsta. E destul de complicat sa faceti asta, lasand la o parte partea morala a povestii.
Sotul dvs sa ii lase testamet copilului, tinand cont de rezerva succesorala a copiilor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu recomand testamentul, daca exista copii. Nici nu este act de proprietate, succesiunea trebuie dezbatuta oricum, iar la dezbaterea mostenirii trebuie sa fie prezenti toti copiii.
1.Incheiati cu sotul o conventie matrimoniala de separatie de bunuri.
2. Sotul sa va vanda imobilul (avand conventie de separatie de bunuri, imobilul cumparat de la sot va fi bunul propriu al dvs).
3. Dvs ii donati imobilul copilului minor (dupa obtinerea in prealabil a incuviintarii instantei de tutela si desemnarea unui curator care sa semneze contractul in locul minorului)
Si uite asa, ferendu-se de copiii din prima casatorie, barbatul poate ramane pe drumuri.
Iar in cazul in care donati copilului minor, casa va aparține acestuia, nu mai puteti dispune de ea, dar copilul cand se va face mare poate va arata usa.
Sunt destui care se plang pe aici. Macar rezervati-va drept de uzufruct.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2022
Manuela Rășină, administrator
Va multumesc pentru raspuns!
Am contactat un notar si ne va lamuri cum este legal sa procedam mai departe.
Zi buna va doresc !

Alte discuții în legătură

Moștenire soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora ... IoanAlexa IoanAlexa Moștenire Soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora le-a lăsat casă în momentul divorțului. Noi suntem căsătoriți de 7 ani și avem un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate gherea gherea Buna ziua, Sunt casatorita, avem doi copii minori, si as dori sa cumpar un apartament dar cum sa procedez ca sotul sa nu ai drept asupra imobilului? Avem ... (vezi toată discuția)