avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire Soțul meu are din prima căsătorie 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire Soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora ...

Moștenire
Soțul meu are din prima căsătorie 2 copii, cărora le-a lăsat casă în momentul divorțului.
Noi suntem căsătoriți de 7 ani și avem un copil împreună. În viitor, dorim să achiziționăm din bani comuni o vilă și doresc să știu ce acte trebuie să fac pentru a nu beneficia copiii din prima căsătorie de moștenirea acestei case, în caz de decesul meu și al soțului.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:38, 24 Februarie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divorțul soțul dvs a fost între el și prima soție. Deci ei i-a lăsat apartamentul, nu copiilor. Copii nu au treaba cu divorțul părinților.
În privința casei, înainte de a o achiziționa, încheiați cu soțul, la notar o convenție matrimoniala de separație de bunuri și cumpărați casa doar dvs.
Astfel, casa va fi bunul propriu doar al dvs.
Ulterior, când va creste copilul pe care îl aveți, ii puteti face o donație pe casa respectiva.
Chiar și dacă e doar casa dvs, în caz ca decedati prima, va moșteni și soțul 1/4.
Iar la decesul soțului, cei 1/4 vor fi moșteniti de toți copiii lui.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
raluk0207, utilizator
A facut partaj cu fosta sotie?
Da, a făcut.

gi-jane2 a scris:

A facut partaj cu fosta sotie?

Îi pot lăsa prin testament casa copilului, chiar dacă este minor?
Vă mulțumesc pentru răspuns!

raluk0207 a scris:

Divorțul soțul dvs a fost între el și prima soție. Deci ei i-a lăsat apartamentul, nu copiilor. Copii nu au treaba cu divorțul părinților.
În privința casei, înainte de a o achiziționa, încheiați cu soțul, la notar o convenție matrimoniala de separație de bunuri și cumpărați casa doar dvs.
Astfel, casa va fi bunul propriu doar al dvs.
Ulterior, când va creste copilul pe care îl aveți, ii puteti face o donație pe casa respectiva.
Chiar și dacă e doar casa dvs, în caz ca decedati prima, va moșteni și soțul 1/4.
Iar la decesul soțului, cei 1/4 vor fi moșteniti de toți copiii lui.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar testamentul nu este act de proprietate, iar la decesul dvs, copilul ar trebui sa dezbata sucecsiunea. Asta insemnand un act si niste cheltuieli in plus
De ce sa nu ii dati ce aveti de dat, in timpul vietii, prin donatie?

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)
Sfaturi legate de o donatie... iulianasab iulianasab Buna seara.Parintii mei doreste sa-mi doneze o casa insa va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa-mi faca donatia si eu sa fiu proprietara casei doar dupa ... (vezi toată discuția)