avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare

Buna ziua!
As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz.
Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o proprietate la tara. El are 3 copii din căsătoria anterioară, iar eu 2. Contravaloarea proprietății va fi achitată de el, din banii obținuți din despăgubirea fostei sotii in urma partajului. Eu nu doresc să am drept la moștenire în cazul decesului inaintea mea a sotului meu. Totusi el vrea ca in acest caz eu sa pot sta in casa pana la moartea mea. Cum putem face actele la notariat ca sa rezolvam aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: vyo , utilizator 15:54, 4 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin testament, el va lasa dreptul de uzufruct si copiilor, nuda proprietate.
De mostenit, il mosteniti prin lege, dvs puteti refuza mostenirea daca va fi cazul, la vremea respectiva, nu de acum.
Dansul insa, poate lasa prin testament ce sa va lase mostenire mai exact.
Prin lege, ati fi mostenit 1/4, ati fi avut si drept de abitatie viagera, insa daca copiii voiau partajul, se termina cu acest drept, va dadeau sulta pt partea dvs si gata.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul produce efecte abia după deces, în condițiile dezbaterii succesiunii și este o variantă pe care nu v-o recomand.
Soțul poate face un act din timpul vieții, prin care transmite nuda proprietate unuia dintre copii și va constituie dvs un drept de uzufruct viager.
Personal, merg pe ideea ca o persoana sa transmită cât timp traieste. Un testament in conditiile existenței moștenitorilor rezervatari, nu face decât să complice inutil situația.
da, corect, poate sa faca un act in acest sens din timpul vietii, Nasol pt el daca ar vrea sa divorteze peste ceva vreme. Poate sta pe afara pana la decesul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La fel de bine si sotia poate sta pe afara pana decedeaza sotul si testamentul isi produce efectele.
Insa daca instaineaza proprietatea din timpui vietii, isi pot constitui ambii soti un drept de uzufruct viager.
NOI INCA NU AM CUMPARAT PROPRIETATEA. PE NUMELE CUI AR TREBUI SA O CUMPARAM? AL NOSTRU SI APOI SA FACEM UN ACT ADITIONAL PRIN CARE INSTRAINAM COPIILOR LUI CU UZUFRUCT? SAU DIRECT PE NUMELE COPIILOR CU UZUFRUCT? TREBUIE SA FIE SI COPIII DE FATA PT ACEST ACT? SOTUL NU VREA CA ACESTIA SA STIE CEVA DEOCAMDATA.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager, sau...? SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna ziua. Cazul meu este urmatorul. M-am casatorit de curand (avem peste 6o ani), eu doi copii, care nu sunt de acord cu aceasta casatorie. El are doi copii, ... (vezi toată discuția)
Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)