avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cmparare apartament pentru fiica mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cmparare apartament pentru fiica mea

doresc sa cumpar un apartament fiicei mele ,care este maritata de 10 luni. Dat fiind ca acest apartament va fi cumparat de mine(din banii mei ) as dori sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez asa incat , acest bun sa ramina exclusiv al ei si sa nu fie considerat bun comun ,obtinut in timpul casatoriei.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:07, 29 Iunie 2010
Atat timp cat este casatorita imobilul va fi bun comun;
Chiar daca il veti cumpara doar pe numele fiicei,notarul va mentiona in act ca este casatorita;
Singururl lucru pe care il puteti face este sa mentioneze notarul in contract de unde sunt banii si plata sa o faceti dumneavoastra dintr-un cont personal si sa pastrati dovada ,pt ca in cazul in care nu se vor intelege si vor ajunge la partaj sa aveti cu ce dovedi.

Daca imi permiteti,in cazul prezentat de user,nu este posibil ca sa se faca o donatie fiicei,pentru ca imobilul respectiv in eventualitatea unui divort sa nu intre in masa partajabila?
multumesc pentru raspuns,v-as ruga insa sa-mi spuneti ,daca doriti desigur, ce alte variante pot avea ca acest bun sa fie pe numele ei dar sa nu intre la un eventual partaj.
Perfectati un contract de donatie, in forma autentica , la notar.
donatie bani sau cumpar apartamentul pe numele meu si apoi i-l donez?

Alte discuții în legătură

Donatie bani georgica3591 georgica3591 Inainte de casatoria cu fiica mea, ginerele meu a cumparat un apartament in totalitate cu credit de la banca. In momentul casatoriei cu fiica mea avea avea ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil lemia50 lemia50 Daca fac un act de donatie cu clauza fiicei mele( casatorita) ,pentru o locuinta,acest imobil devine bun comun pentru cei doi soti?Am inteles ca exista o ... (vezi toată discuția)
Donatie,cine mai are dreptul la aceasta donatie?? emanuellen emanuellen Buna ziua,as dorii sa donez un apartament copiilor mei.Dar fiica mea e casatorita,momentan nu are probleme in casnicie.Dar as vrea sa stiu daca in cazul unui ... (vezi toată discuția)