doresc sa cumpar un apartament fiicei mele ,care este maritata de 10 luni. Dat fiind ca acest apartament va fi cumparat de mine(din banii mei ) as dori sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez asa incat , acest bun sa ramina exclusiv al ei si sa nu fie considerat bun comun ,obtinut in timpul casatoriei.
sa nu cheltuiti f multi bani cu actele, atunci cand cumpara fiica pe numele ei apartamentul cu banii dvs, se stipuleaza in contractul de vanzare , ca suma de bani provine din donatie exclusiv pt ea., iar banii ii trimiteti din contul dvs , in cel al vanzatorului.
la un eventual partaj, va intra in masa partajabila, pt ca oricum ar fi, fiica e casatorita in momentul perfectarii actelor, dar ii va fi atribuit ei, cu plata sulta catre sot (doar jumatate din suma ce se investeste in apartament in timpul casatoriei )
Donatie bani
georgica3591
Inainte de casatoria cu fiica mea, ginerele meu a cumparat un apartament in totalitate cu credit de la banca. In momentul casatoriei cu fiica mea avea avea ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil
lemia50
Daca fac un act de donatie cu clauza fiicei mele( casatorita) ,pentru o locuinta,acest imobil devine bun comun pentru cei doi soti?Am inteles ca exista o ... (vezi toată discuția)