Daca fac un act de donatie cu clauza fiicei mele( casatorita) ,pentru o locuinta,acest imobil devine bun comun pentru cei doi soti?Am inteles ca exista o anumita formulare a textului din actul de donatie,asa incit in caz de divort ,acest imobil sa nu fie bun partajabil.Este adevarat?Care este formula magica? Multumesc .
Un notar va poate da textul juridic, daca ii explicati ce doriti, care va figura drept bun propriu, dar daca mai aveti si alti copii donatia poate fi atacata de catre acestia dupa decesul d-voastra. si fiica sa fie obligata sa imparta bunul cu ei.
Dvs. aveti posibilitatea de a alege in ce fel donati (numai fiicei sau fiicei si sotului).
daca dvs. "nu alegeti" (= nu spuneti nimic, nici ca donati fiicei, nici ca donati fiului), atunci se prezuma ca ati donat numai fiicei, ca bun propriu al ei.
Notarului la care veti incheia donatia, trebuie sa ii spuneti ca vreti sa donati numai fiicei, si notarul va introduce aceasta in contract (sunt mai multe formulari magice, dar toate includ "bun propriu, donat numai fiicei").
Donatia e sigura?
anonimiu
Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)