Buna dimineata,ziua,seara(in functie de ora la care cititi mesajul meu).
Am nevoie de sfatul d-voastra in urm. situatie:
Sunt casatorita legitim de 18 ani cu un barbat care are din prima lui casnicie doi copii-acum majori.
In timpul casniciei noastre am construit casa in care locuim, am cumparat o masina si o serie de bunuri. Impreuna avem o fata de 15 ani.Dorinta sotului meu este de a ramane fiicei noastre ceea ce noi am realizat impreuna, deoarece celorlalti copii le-a lasat absolut tot cand s-a despartit de fosta sotie,si pt. ca pe langa pensia alim.i-am ajutat de cate ori au avut nevoie(mentionez ca nu am nici un amestec in destramarea casniciei lor si ca suntem in relatii bune cu acei copii).Din ce am aflat pana acum ar fi doua solutii:
1)Ii facem acte de vz-cumparare fiicei la implinirea varstei de 18 ani(cu clauze de ingrijire),
2)divortam,sotul renunta la tot in favoarea mea si traim in concubinaj(am prefera sa fiu proprietara eu ,fiica -unicul meu copil mostenindu-ma)
intrebarile mele sunt:
-exista o alta varianta necontestabila(de catre copiii sotului)?,
-cum ne sfatuiti sa procedam tinand cont ca sotul e ft.neincrezator in toti copiii lui ?
va multumesc anticipat si-mi cer scuze daca am scris prea mult !
Exista varianta actului de vanzare - cumparare cu clauza de intretinere . sa divortati si sa traiti in concubinaj...? Poate,e o varianta... sa va vanda apoi tot, iar la un mom. dat sa va recasatoriti:D Insa , daca sotul va va supravietui, tot va va mosteni...
Sau mai puteti face un partaj de bunuri in timpul casatoriei...ar fi posibil , insa nu stiu sigur modalitatea, consultatii un notar. Apoi, sotul sa va faca o donatie ...iar dvs. sa donati fiicei la un mom dat .
Teoretic oricare din variantele prezentate sunt bune dar nu sigure 100% .
1.In situatia nr.1 : dupa decesul sotului dvs., oricare dintre copii acestuia poate ataca actul de vanzare-cumparare pe motivul ca este o donatie deghizata si poate cere reductiunea actului respectiv (pentru cota sotului dvs. desigur);
2.In situatia nr.2 : sotul renunta la tot (cota sa din bunuri) in favoarea dvs. si nu a fiicei, fiicei dvs. nerevenindu-i practic nimic ci doar un drept de mostenire dupa decesul dvs.
Daca sotul dvs. este neincrezator, "in toti copii lui", dar are incredere in dvs. puteti sa aplicati varianta nr.2
Ipoteza predictiva:Daca dvs. decedati inaintea sotului/viitor concubin, toate bunurile ajung prin mostenire la fiica dvs. si se pare ca sotul dvs. "de ce i-ar fi frica, n-ar scapa!" deoarece ar ajunge "la mana fiicei dvs.".
Concluzia: ramane la aprecierea dvs.:)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort formal
ContSters93741
Buna dimineata,ziua,seara -in functie de ora la care cititi acest mesaj !
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urm. situatie: sotul meu mai are din prima ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil
lemia50
Daca fac un act de donatie cu clauza fiicei mele( casatorita) ,pentru o locuinta,acest imobil devine bun comun pentru cei doi soti?Am inteles ca exista o ... (vezi toată discuția)
Mostenire
georgiana_c_1989
buna seara
Dupa decesul mamei, impreuna cu tata si fratii am hotarat sa facem succesiunea. Toti vrem sa trecem totul pe numele tatei pentru ca el sa ne ... (vezi toată discuția)