avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara

Dupa decesul mamei, impreuna cu tata si fratii am hotarat sa facem succesiunea. Toti vrem sa trecem totul pe numele tatei pentru ca el sa ne poata face contracte de vanzare-cumparare cat timp mai este in viata. Deoarece eu si sotul meu avem amandoi copii din casatorii anterioare si vrem ca aceasta mostenire sa ramana numai fiicei mele, intrebarea ar fi daca mai trebuie facuta vreo procedura (si care ar fi aceea) sau fiica mea va mosteni la randul ei, in mod automat, fara alte acte, tot ce eu primesc prin acest contract?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 15:07, 19 August 2011
ar fi de preferat sa consultati un notar dar prin vanzare cumparare si sotul va avea drept asupra bunurilor ptr ca intra la bunuri dobandite in timpul casatoriei. fata dumneavoastra va venii la mostenirea dumneavoastra automat dar cel mai corect ar fi ca tatal dumneavoastra sa ii faca ei direct vanzare cumparare.
va multumesc mult pentru raspuns. In cazul acesta, in contractul de vanzare cumparare s-ar putea introduce o clauza prin care ea va putea dispune de bunurile primite abia dupa ce eu si sotul meu nu vom mai fi?
Da, o clauza de uzufruct viager .
va multumesc mult
Poate face si un act de donatie. In plus acesta este scutit de impozit. Si in donatie se poate stipula uzufructul viager in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act ce nu poate fi atacat in justitie (donatie sau vanzare cumparare imobil) elizabetana elizabetana Sunt o bunica care vreau sa las o casa, singurei mele nepoate. Sotul meu a decedat acum 4 ani. Eu am o singura fiica, care este casatorita cu un barbat in ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare cu uzufruct viager? cedeprobleme cedeprobleme Salutare tuturor! Am urmatoarea situatie: 2 ex-soti (divortati asadar), in relatii bune, parinti de 3 copii (majori, casatoriti) au cumparat in timpul ... (vezi toată discuția)
Dreptul copiilor din casatorii anterioare asupra bunurilor dobandite ulterior lumipos lumipos buna seara! impreuna cu sotul meu, am cumparat un teren ( in prezent este pe numele nostru). dar as vrea sa stiu cum trebuie procedat ca sa-l vindem fiicei ... (vezi toată discuția)