Dupa decesul mamei, impreuna cu tata si fratii am hotarat sa facem succesiunea. Toti vrem sa trecem totul pe numele tatei pentru ca el sa ne poata face contracte de vanzare-cumparare cat timp mai este in viata. Deoarece eu si sotul meu avem amandoi copii din casatorii anterioare si vrem ca aceasta mostenire sa ramana numai fiicei mele, intrebarea ar fi daca mai trebuie facuta vreo procedura (si care ar fi aceea) sau fiica mea va mosteni la randul ei, in mod automat, fara alte acte, tot ce eu primesc prin acest contract?
va multumesc anticipat
ar fi de preferat sa consultati un notar dar prin vanzare cumparare si sotul va avea drept asupra bunurilor ptr ca intra la bunuri dobandite in timpul casatoriei. fata dumneavoastra va venii la mostenirea dumneavoastra automat dar cel mai corect ar fi ca tatal dumneavoastra sa ii faca ei direct vanzare cumparare.
va multumesc mult pentru raspuns. In cazul acesta, in contractul de vanzare cumparare s-ar putea introduce o clauza prin care ea va putea dispune de bunurile primite abia dupa ce eu si sotul meu nu vom mai fi?