avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul copiilor din casatorii anterioare asupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul copiilor din casatorii anterioare asupra bunurilor dobandite ulterior

buna seara! impreuna cu sotul meu, am cumparat un teren ( in prezent este pe numele nostru). dar as vrea sa stiu cum trebuie procedat ca sa-l vindem fiicei noastre ,minore, asta deoarece exista si un copil din prima casnicie a sotului si am vrea ca totusi macar o parte din bunurile obtinute in timpul casatoriei noastre sa fie doar pe numele fiicei noastre. ce drepturi are copilul din prima casnicie asupra bunurilor dobandite impreuna de noi in timpul casatoriei, in cazul in care nu facem acte de vanzare cumparare ptr fiica noastra? astept un raspuns cat mai grabnic. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 00:57, 23 Noiembrie 2011
Copiii rezultati atat din prima casatorie cat si din cea de a doua, au drepturi egale la succesiunea tatalui, atunci cand va veni momentul.
incheiati un contract de vanzare-cumparare intre dvs.&sotul dvs si minora. eventual cu uzufruct viager in favoarea dvs. si a sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire georgiana_c_1989 georgiana_c_1989 buna seara Dupa decesul mamei, impreuna cu tata si fratii am hotarat sa facem succesiunea. Toti vrem sa trecem totul pe numele tatei pentru ca el sa ne ... (vezi toată discuția)
Moºtenire - copii din douã cãsãtorii L_Eva L_Eva Bună ziua, soţul meu are o fiică înfiată din prima căsătorie. Prima soţie e decedată. Noi avem împreună un copil şi locuim în locuinţa mea, ... (vezi toată discuția)
Pt. ca e bine sa fie facute toate la timpul lor,am nevoie de sfaturi ! ContSters93741 ContSters93741 Buna dimineata,ziua,seara(in functie de ora la care cititi mesajul meu). Am nevoie de sfatul d-voastra in urm. situatie: Sunt casatorita legitim de 18 ... (vezi toată discuția)