avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie imobil

Daca fac un act de donatie cu clauza fiicei mele( casatorita) ,pentru o locuinta,acest imobil devine bun comun pentru cei doi soti?Am inteles ca exista o anumita formulare a textului din actul de donatie,asa incit in caz de divort ,acest imobil sa nu fie bun partajabil.Este adevarat?Care este formula magica? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:21, 29 Septembrie 2010
Multumesc pentru promptitudine.As dori sa va intreb in continuare:acest imobil l-am avut de la ICRAL si l-am cumparat pe numele meu in 1996, fiind deja intr-o relatie de concubinaj notoriu ,relatie existenta si in momentul de fata. Actul de donatie pe care vreau sa-l fac poate fi contestat de copiii
Scuze,completez: deci,actul de donatie poate fi contestat de copiii din prima casatorie a partenerului meu?
nu au calitate copiii partanerului dvs sa conteste actul.proprietar sunteti dvs exclusiv.
lemia50 a scris:
l-am cumparat pe numele meu in 1996, fiind deja intr-o relatie de concubinaj notoriu ,relatie existenta si in momentul de fata. Actul de donatie pe care vreau sa-l fac poate fi contestat de copiii

Daca l-ati cumparat pe numele dvs., e al dvs., nu?
Nu are nimeni drept sa conteste nimic.
Nici chiar concubinul, eventual ar avea un drept de creanta daca poate demonstra ca a contribuit cu bani la cumparare ( daca e prevazut in contract ca procurator de fonduri sau ceva de genul acesta...).
Copiii concubinului cu atat mai putin ar avea vreun drept sa conteste ceva.

Dvs. aveti alti copii? eventual acestia pot ataca actul dupa decesul dvs. daca liberalitatea le incalca rezerva succesorala.
Liberalitatile excesive pot fi contestate de mostenitorii rezervatari ( acestia sunt descendentii , sotul supravietuitor si parintii dumneavoastra).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
Pt. ca e bine sa fie facute toate la timpul lor,am nevoie de sfaturi ! ContSters93741 ContSters93741 Buna dimineata,ziua,seara(in functie de ora la care cititi mesajul meu). Am nevoie de sfatul d-voastra in urm. situatie: Sunt casatorita legitim de 18 ... (vezi toată discuția)
Interesant si urgent anca banciu anca banciu Am fost casatorit acum 28 ani , am avut un fiu din prima casatorie caruia i-am platit pensie alimentara si multe altele pe langa pana la 25 ani. In urma cu 9 ... (vezi toată discuția)