avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sfat pt cumpararea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sfat pt cumpararea unui apartament

Buna seara, sunt casatorita cu un barbat care are o fata dintr-o casnicie anterioara ( 20 de ani ) , care locuieste cu maica-sa.eu ,am si eu o fata de 12 ani ,locuieste cu mine.Acum locuim la el acasa ,are o garsoniera ,pe numele parintilor lui ,dar vrem sa cumparam un apartamnet mai mare ,vanzand garoniera si restul banilor dintr-un credit bancar .Intrebarea mea este : ce cota am eu si fata mea...si ce cota parte are fata lui ,avand in vedere si faptul ca el vinde garsoniera care o are ,deci vine cu o parte mai mare de bani pt achizionare aceleui apartament ? cum e mai bine sa facem actele..sa nu ma trezesc atunci cand el nu o mai fi ca vine fata lui ..si isis cere dreptul ? cum e mai bine sa facem ? va multumesc mult . Sarbatori fericite !
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:07, 28 Decembrie 2010
Bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart in cota de 50% - 50%, cu exceptia cazului cand una din parti dovedeste ca a avut o contributie mai mare la dobandirea bunului comun. In cazul partajului sotul poate dovedi o contributie mai mare daca vinde garsoniera in scopul cumpararii noului apartament.
www.avocatulmeu.ro
Buna seara !
Pt dvs. cel mai bine ar fi sa vanda acea garsoniera si sa cumparati apoi impreuna acel apartament (dar cred ca mai important este sa aveti intelegere , respect , sanatate etc) . Copiii ( fetele) nu au niciun drept la bunurile sotului si ale dvs. cat timp traiti (decat numai in conditiile in care are loc un transfer al dreptului de proprietate-vanzare, donatie etc- in formele prevazute de lege )
ap ce-l veti cumpara , va fi bun comun. daca nu inscrie in actul casei de unde provin banii, veti avea cote egale. fetele vor mosteni fiecare pe parintele ei impreuna su sotul supravietuitor.
daca sotul e primul care decedeaza, din jumatatea sotului mai primiti dvs 1/4, iar 3/4 primeste fata lui
Atentie la ce veti cumpara impreuna, dupa dezastrele casniciilor anterioare...
De ce puneti problema "atunci cand el nu o mai fi"?De ce sunteti asa de sigura ca "el" va fi primul care " nu o mai fi"?
Ati pus problema exact ca in bancul cunoscut: "Draga,zice ea,cind unul dintre noi o sa moara,eu am sa ma mut la mama!".

Alte discuții în legătură

Program prima casa gmikiro gmikiro Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pot aplica la Prima Casa in conditiile de mai jos: - sotul meu, este trecut pe si contractul de casa din casnicia ... (vezi toată discuția)
Partaj divort geolen geolen Buna dimineata, Am rugamintea sa ma luminati in situatia urmatoare: Familie cu: -Sot A, pensionar, varsta a treia, proprietar al apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj dupa 21 de ani, bunul pe numele sotiei mai poate fi revendicat de sot? mlcmlc mlcmlc Buna seara, Incerc sa mai adresez o intrebare aici, in speranta ca a doua oara voi avea mai multa sansa si cineva chiar va raspunde. As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)