Buna seara, sunt casatorita cu un barbat care are o fata dintr-o casnicie anterioara ( 20 de ani ) , care locuieste cu maica-sa.eu ,am si eu o fata de 12 ani ,locuieste cu mine.Acum locuim la el acasa ,are o garsoniera ,pe numele parintilor lui ,dar vrem sa cumparam un apartamnet mai mare ,vanzand garoniera si restul banilor dintr-un credit bancar .Intrebarea mea este : ce cota am eu si fata mea...si ce cota parte are fata lui ,avand in vedere si faptul ca el vinde garsoniera care o are ,deci vine cu o parte mai mare de bani pt achizionare aceleui apartament ? cum e mai bine sa facem actele..sa nu ma trezesc atunci cand el nu o mai fi ca vine fata lui ..si isis cere dreptul ? cum e mai bine sa facem ? va multumesc mult . Sarbatori fericite !
Bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart in cota de 50% - 50%, cu exceptia cazului cand una din parti dovedeste ca a avut o contributie mai mare la dobandirea bunului comun. In cazul partajului sotul poate dovedi o contributie mai mare daca vinde garsoniera in scopul cumpararii noului apartament.
www.avocatulmeu.ro
Buna seara !
Pt dvs. cel mai bine ar fi sa vanda acea garsoniera si sa cumparati apoi impreuna acel apartament (dar cred ca mai important este sa aveti intelegere , respect , sanatate etc) . Copiii ( fetele) nu au niciun drept la bunurile sotului si ale dvs. cat timp traiti (decat numai in conditiile in care are loc un transfer al dreptului de proprietate-vanzare, donatie etc- in formele prevazute de lege )
ap ce-l veti cumpara , va fi bun comun. daca nu inscrie in actul casei de unde provin banii, veti avea cote egale. fetele vor mosteni fiecare pe parintele ei impreuna su sotul supravietuitor.
daca sotul e primul care decedeaza, din jumatatea sotului mai primiti dvs 1/4, iar 3/4 primeste fata lui
De ce puneti problema "atunci cand el nu o mai fi"?De ce sunteti asa de sigura ca "el" va fi primul care " nu o mai fi"?
Ati pus problema exact ca in bancul cunoscut: "Draga,zice ea,cind unul dintre noi o sa moara,eu am sa ma mut la mama!".
Program prima casa
gmikiro
Buna ziua,
va rog sa imi spuneti daca pot aplica la Prima Casa in conditiile de mai jos:
- sotul meu, este trecut pe si contractul de casa din casnicia ... (vezi toată discuția)
Partaj divort
geolen
Buna dimineata,
Am rugamintea sa ma luminati in situatia urmatoare:
Familie cu:
-Sot A, pensionar, varsta a treia, proprietar al apartamentului in care ... (vezi toată discuția)