avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire in caz de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire in caz de deces

Eu dețin o garsoniera pe numele meu achiziționata înainte de căsătoaria cu soțul meu. avem si un copil impreuna.
intrebarea mea este daca eu se intampla sa mor inaintea sotului cine mosteneste garoniera?
Ar avea si sotul dreptul la garsoniera sau o mosteneste in totalitate copilul?
ce ar trebui sa fac ca sotul sa nu aiba dreptul la garsoniera nici dupa moartea mea singurul mostenitor sa fie copilul?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:30, 8 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Copilul este minor acum, As putea sa ii vând garsoniera când va face 18 ani?
Chiar si minorii pot dobandi bunuri, prin donatie sau vanzare -cumparare.
va multumesc frumos pentru raspuns. probabil cel mai sigur este contractul de vanzare- cumparare intre mine si copil,
Sotul supravietuitor are dreptul la acest bun, are o cota de 1/4 .

Copilul are o cota succesorala de 3/4.

Vanzarea poate fi apreciata drept donatie deghizata, in lipsa pretului, act atacabil chiar de sotul supravietuitor.

Alte discuții în legătură

Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat StanescuMihai StanescuMihai Buna ziua, Detin un apartament cumparat inaintea casatoriei si sunt interesat sa il impart in mod egal 1/2, legal, cu sotia mea. Ma puteti sfatui va rog, ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune anonimiu anonimiu Suntem un cuplu la a doua casatorie fiecare, avand cate un copil major din prima casatorie.Ne-am casatorit in 2010. Eu aveam inainte de casatorie un ... (vezi toată discuția)