avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei

buna ziua,
eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe numele sotului,iar el sustine ca sunt banii lui, iar eu ca sunt bani comuni. mai avem nevoie de o suma pe care vreau sa o iau de la parintii mei, dar cu contract notarial ca suma aceea este luata de la ei. Intrebarile mele sunt:
1.Banii de dupa nunta se considera banii comuni, chiar daca sunt pe numele sotului?
2.Pot face contract cu parintii mei, ca in cazul unui partaj aceea suma sa nu o impart cu el?
3. Cum se va imparte apartamentul in cazul unui divort?
Cel mai recent răspuns: mada_g , utilizator 12:46, 6 Octombrie 2009
In primul rand , cadourile de nunta sunt bunuri comune ale sotilor . La fel si sumele de bani primite cu aceasta fericita ocazie!B-)
In al doilea rand , aveti mai multe variante:
1--parintii dvs sa apara in contractul de vanzare cumparare ca procuratori de fonduri pentru suma respectiva , suma data cu titlul de imprumut
2--parintii sa va doneze suma de bani respectiva si sa faceti mentiune in contractul de vanzare cumparare ca suma X provine din donatie de la parintii dvs(clauza contractuala)
3--sa cumparati cu sotul iar in acte sa figureze coproprietari si parintii dvs pentru procentul corespunzator sumei investite(caz nerecomandat in situatia in care aveti frati sau surori)
Toate aceste variante fac ca in cazul unui divort , la partaj , sotului sa i se cuvina mai putin de jumatate din apartament , situatie in care , sunt sanse foarte mari ca instanta sa vi-l atribuie dvs cu obligatia de a-i plati sotului o anumita suma , numita sulta!
SUCCES!
=D>
buna ziua
data la care au fost depusi banii la banca, desi pe numele sotului, este ulterioara celei la care v'ati casatorit, poate chiar imediat , asa ca asta o puteti proba in instanta, in eventualitatea unui divort
ajutorul financiar pe care il veti primi de la parintii dv va trebui insa realizat cu ajutorul notarului, cu acte legalizate,nu pe vorbe ,pentru ca altminteri veti avea mult de tras la un divort si mai cu seama de pierdut
chiar daca nu se pune problema unui divort, nu va lasati influentata de sot sau mai cu seama de soacra, incheiati un act la notariat prin care sa se certifice faptul ca parintii dv va doneaza acesti bani in scopul achizitionarii unui imobil
in cazul unui partaj, dv veti beneficia de cota care v'au dat'o parintii,plus 50% din diferenta care a ramas , pe care o impartiti cu sotul
in cazul in care va ridicati o casa in curtea soacrei, sotul va trebui sa va dea sulta ce va revine, in urma unei expertize facute de un evaluator desemnat de instanta
multa bafta
MULTUMESC TUTUROR PENTRU SFATURI! MI-ATI FOST DE MARE AJUTOR!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, contributii suplimentare fara acte elenalili elenalili Exista vreo posibiliate in acest caz? EX: -esti in divort , ea pleaca sa-si caute fericirea; - dupa 7 ani de casatorie am cumparat impreuna o garsoniera cu ... (vezi toată discuția)
Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Probe recunoscute in procesul de partaj peters peters Bun gasit tuturor !!! urmand a initia un proces de partaj, as avea nevoie de la dvs. de cateva informatii preliminare. obiectul partajului este un apartament ... (vezi toată discuția)