M-ati ajutat sa inteleg si va multumesc. :vishenka:
Pensia de intretinere se calculeaza avand ca baza de calcul veniturile nette realizate,plus primele sau alte premieri.Diurnele nu fac obiectul calculului ,acestea reprezentand cuantumul cheltuielilor facute de respectiva persoana in deplasare si cu deplasarea,dar nicidecum o plata a muncii prestate.
Eu am crezut ca asta poate fi un partaj. Nu mai stiu ce sa cred.La divort nu vreau sa cer nimic vreau sa-mi vad de viata mea si sa-i las sotiei in continuare totul si proprietati si datorii. asta a fost dorinta ei."Fiecare sa plateasca ce e al lui" au fost cuvintele ei. Acum ma intreb ce sunt obligat sa platesc in conditia in care nu sunt proprietarul casei sau al terenului
E valabil exact deloc. Ce notar v-a facut un asa act, nu pot sa inteleg... Sper sa nu-i fi dat multi bani, ca i-ati cheltuit degeaba.
Actul e nul si puteti divorta si cere imparteala legala a bunurilor.
Toate cele de mai sus daca am inteles bine si nu sunteti divortat legal, ci doar plecat din casa.
Deci daca eu deja am renuntat la tot prin notariat, acum la divort nu o sa ma oblige sa platesc nimic ,dat fiind ca sotia este proprietara legala cu acte la toate bunurile? M-am mai linistit! Si totusi creditul ipotecar al casei a fost facut pe numele la amundoi in timpul cand figuram si eu ca proprietar al casei. Spuneti-mi va rog daca sunt obligat a plati banca chiar daca acum singurul proprietar este sotia!
Va referiti la partaj nu la divort.
Nu vad de ce sa va oblige daca renuntati la tot.
Multumesc tuturor pentru raspuns. toate bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei si am renuntat la ele in favoarea sotiei cu putin timp inainte sa ne despartim iar acum va urma divortul. renuntarea nu s-a facut numai verbal ci am fost la notar punand totul pe numele sotiei asa cum i-a fost dorinta.
Bunurile despre care vorbit (casa , teren) au fost dobandite in timpul casatoriei? Daca DA...cum ati renuntat la ele, ati facut un inscris sau verbal?