Buna ziua, sunt cetatean roman, domiciliul stabil in Romania, necasatorita, am un copil minor, cetatean roman, care poarta numele tatalui, cu care nu sunt casatorita. Intentionez sa-mi cumpar un apartament in Viena, Austria, pentru a locui acolo cu fiul meu, deoarece as dori sa mearga la scoala si la colegiu alta parte decat in Romania. Va rog sa-mi spuneti ce documente sunt necesare si caror institutii sa ma adresez pentru 1.Cumpararea legala a proprietatii din Austria, 2.Schimbarea domiciliului din Romania in Austria, 3. Acte necesare pentru a ma stabili acolo cu copilul, 4.Mai este necesar testul de limba germana ?, 5. Mai este valabil faptul ca pentru o anumita suma detinuta, care se transfera in statul in care se emigreaza, conditiile de emigrare sunt mai accesibile ? Va multumesc frumos. Cristina
Exista diverse site-uri de licitatii in line, unde persoane fizce sau juridice efectueaza operatiuni comerciale. Pe mine ma intereseaza partea de vanzari ale unei persoane fizice. Se vand prin licitatie diverse articole/produse, noi sau vechi, iar administratorul site-ului percepe un anumit comision pentru tranzactiile incheiate. Eu cred ca aceste venituri se impoziteaza cu 16 %, trebuie declarate in fisa de impozit pe venit global, unde, de asemenea, ar trebui evidentiate si cheltuielile deductibile aferente. Cum si cand se plateste acest impozit ? Unde trebuie evidentiat ?