avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate cristinabm

Activitate cristinabm

Discuție documente
Buna ziua, sunt cetatean roman, domiciliul stabil in Romania, necasatorita, am un copil minor, cetatean roman, care poarta numele tatalui, cu care nu sunt casatorita. Intentionez sa-mi cumpar un apartament in Viena, Austria, pentru a locui acolo cu fiul meu, deoarece as dori sa mearga la scoala si la colegiu alta parte decat in Romania. Va rog sa-mi spuneti ce documente sunt necesare si caror institutii sa ma adresez pentru 1.Cumpararea legala a proprietatii din Austria, 2.Schimbarea domiciliului din Romania in Austria, 3. Acte necesare pentru a ma stabili acolo cu copilul, 4.Mai este necesar testul de limba germana ?, 5. Mai este valabil faptul ca pentru o anumita suma detinuta, care se transfera in statul in care se emigreaza, conditiile de emigrare sunt mai accesibile ? Va multumesc frumos. Cristina
Exista diverse site-uri de licitatii in line, unde persoane fizce sau juridice efectueaza operatiuni comerciale. Pe mine ma intereseaza partea de vanzari ale unei persoane fizice. Se vand prin licitatie diverse articole/produse, noi sau vechi, iar administratorul site-ului percepe un anumit comision pentru tranzactiile incheiate. Eu cred ca aceste venituri se impoziteaza cu 16 %, trebuie declarate in fisa de impozit pe venit global, unde, de asemenea, ar trebui evidentiate si cheltuielile deductibile aferente. Cum si cand se plateste acest impozit ? Unde trebuie evidentiat ?