fuge fuge dar cat de sigura este procedura care il obliga sa semneze acel contract final ? M-as expune unui risc dar cat de mare ar fi acest risc ?Exista o abordare legala normala sau pot urma ani de procese? Pentru mine acei 5% sunt bani multi , nu mai spun ca restul banilor sunt formati dintr-un credit PRIMA CASA si inca unul de nevoi personale . Considerati ca ma expun unui risc inutil ?
Precizez ca prominentul vanzator lucreaza in domeniul legal ..
Ideal ar fi sa nu pierd nici un ban , dar as vrea sa cumpar imobilul . Stiu ca la notar vom semna in 3 , adica prominentului vanzator i se vor intocmi actele de la dezvoltator in acelasi moment cu vanzarea catre mine . Voi avea acces la extras din CF , la cadastru , intabulare si la actele de proprietate . In afara de clauza de returnare a avansului in cazul in care nu obtin creditul , la ce ar mai trebui sa fiu atent pentru a nu risca sa pierd banii de avans , iar prominentul vanzator sa fuga la propriu cu avansul si sa nu mai dau de el ca sa inchei contractul final? Va multumesc .
Doresc sa semnez un antecontract pentru o casa . Prominentul vanzator nu imi inspira nici o incredere si as vrea sa inchei antecontractul cat mai acoperit legal .
Ar trebui sa platesc 5% din valorea casei conform PRIMA CASA , iar in contract sa fie stipulat ca daca nu obtin creditul in 90 zile suma sa mi se returneze . De asemenea as vrea sa ma treaca in Cartea Funciara cu acest antecontract si sa decid o data pana la care sa semnam contractul in sine . Exista vreun mod prin care poate sa imi vanda o casa deja vanduta sau poate sa refuze semnarea documentelor ? Si daca da ce trebuie sa trec in antecontract pentru a minimiza .
Subliniez ca nu vreau sa ajung in instanta si daca exista o sansa moderata ca acest lucru sa se intample , mai bine nu risc . Va multumesc .