Doresc sa semnez un antecontract pentru o casa . Prominentul vanzator nu imi inspira nici o incredere si as vrea sa inchei antecontractul cat mai acoperit legal .
Ar trebui sa platesc 5% din valorea casei conform PRIMA CASA , iar in contract sa fie stipulat ca daca nu obtin creditul in 90 zile suma sa mi se returneze . De asemenea as vrea sa ma treaca in Cartea Funciara cu acest antecontract si sa decid o data pana la care sa semnam contractul in sine . Exista vreun mod prin care poate sa imi vanda o casa deja vanduta sau poate sa refuze semnarea documentelor ? Si daca da ce trebuie sa trec in antecontract pentru a minimiza .
Subliniez ca nu vreau sa ajung in instanta si daca exista o sansa moderata ca acest lucru sa se intample , mai bine nu risc . Va multumesc .
Daca nu prea aveti incredere in el mai bine lasati un avocat sa se ocupe de problema.
Ce va intereseaza mai mult, sa nu pierdeti cei 5% sau sa cumparati imobilul?
buna dimineata!
pt a vi se returna avansul, in cazul in care nu obt creditul, este necesara inserarea unui conditii rezolutorii in antecontract in acest sens.
notarea antecontractului in CF o puteti face fara probleme aceasta pt aceasta op de publicitate imobiliara se achita un tarif de 60 de lei.
indicat ar fi sa cereti si un extras de informare pt a vedea exact cine sunt prop, ce sarcini exista etc...
Ideal ar fi sa nu pierd nici un ban , dar as vrea sa cumpar imobilul . Stiu ca la notar vom semna in 3 , adica prominentului vanzator i se vor intocmi actele de la dezvoltator in acelasi moment cu vanzarea catre mine . Voi avea acces la extras din CF , la cadastru , intabulare si la actele de proprietate . In afara de clauza de returnare a avansului in cazul in care nu obtin creditul , la ce ar mai trebui sa fiu atent pentru a nu risca sa pierd banii de avans , iar prominentul vanzator sa fuga la propriu cu avansul si sa nu mai dau de el ca sa inchei contractul final? Va multumesc .
buna ziua!
asta nu va poate garanta nimeni!
ca promitentul vanzator nu o sa fuga cu banii!
nu aveti decat sa cautati alt vanzator care sa va inspire mai multa incredere!
fuge fuge dar cat de sigura este procedura care il obliga sa semneze acel contract final ? M-as expune unui risc dar cat de mare ar fi acest risc ?Exista o abordare legala normala sau pot urma ani de procese? Pentru mine acei 5% sunt bani multi , nu mai spun ca restul banilor sunt formati dintr-un credit PRIMA CASA si inca unul de nevoi personale . Considerati ca ma expun unui risc inutil ?
Precizez ca prominentul vanzator lucreaza in domeniul legal ..