avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract notar

Mâine urmează să încheiem la notar antecontractul cumpărării unui apartament. La ce aspecte ar trebui să fim atenţi? Ce ar trebui să verificăm şi să întrebăm? Mulţumesc mult!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:46, 1 Februarie 2015
- termen semnare finala cat mai lung
- semnarea antecontractului la acelasi norat cu care preconizati ca veti definitiva actele
- atentie la extrasul de cf sa nu aibe sarcini care sa greveze apartamentul (nu semnati fara extras de informare)
- clauze clare de returnare a banilor in caz de nefinalizare
- notarea antecontractului la cf (OBLIGATORIU)
Sunt multe aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere.
Actele de proprietate si cadastrul trebuie sa fie in regula, sa nu existe sarcini (chirie, ipoteci), sa nu existe probleme cu mostenitori, datorii la furnizori de utilitati. Cereti extras de CF de informare inainte de semnarea antecontractului!!
Atentie la obligatiile in cazul in care nu se finalizeaza tranzactia, de regula, daca nu se finalizeaza din cauza cumparatorului acesta pierde avansul iar daca este din vina vanzatorului acesta plateste plateste dublul avansului. Daca este din vina vanzatorului trebuie stipulat cand va restitui avansul, in cate zile si locul restituirii, stabiliti penalitati in cazul in care nu restituie avansul (dublul) in termenul specificat in antecontract.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
cyan, moderator
Ce înseamnă ,,notarea antecontractului la Cf?"
alexandrasorina a scris:

Ce înseamnă ,,notarea antecontractului la Cf?"

Notat la cartea funciara, ca proprietarul sa nu faca antecontracte cu 10 cumparatori, si astfel sa savarseasca excrocherie (se fac d'astea pe banda, in 10 zile, 10 antecontracte cu 10 cumparatori diferiti).
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
trandafir2, moderator
Şi această operare o face notarul? Se face în aceeaşi zi?

Alte discuții în legătură

Antecontract locuinta clubbero1 clubbero1 Buna seara! Vreau sa cumpar un apartament nou cu \"prima casa\". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare Iael Iael Care este modul cel mai sigur de a incheia un antecontract , fara teama ca se poate pierde avansul in eventualitatea ca vanzatorul ar mai fi putut incasa avans ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare apartament = nefinalizat din cauza vanzatorilor manoliu manoliu Buna ziua, Supun atentiei dvs. urmatoarea speta: In data de 12.04.2011 am semnat un antecontract pentru cumpararea unui apartament in valoare de 60000 euro ... (vezi toată discuția)