avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare-cumparare

Care este modul cel mai sigur de a incheia un antecontract , fara teama ca se poate pierde avansul in eventualitatea ca vanzatorul ar mai fi putut incasa avans si de la alti cumparatori ?
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 17:50, 17 Septembrie 2009
sa scrieti o clauza prin care specificati ca , in caz ca promitentul vanzator se va razgandi, va va restitui dublul avansului platit acestuia de dvs.
Cel mai simplu mod este de a nota antecontractul in cartea funciara.:)
Chestiunea cu clauza de restituire a dublului avansului este foarte buna dar nu poate fi obtinuta punerea in aplicare decat in instanta , in urma unui eventual proces!
Notarea in cartea funciara produce efecte imediate !B-)
SUCCES!
=D>
Nu stiu de ce notarii nu prea agreeaza acesta norate in CF si nici nu sfatuiesc clientii sa faca acest lucru ,motivand ca e mai greoaie procedura de vanzare .

Daca la momentul incheierii precontractului conform extrasului informativ nu rezulta ca ar fi inscris un alt precontract si noi cerem inscrierea celui incheiat iar ulterior se dovedeste ca mai avea un antecontract incheiat anterior , care are prioritate ?
prioritate va avea primul antecontract inscris :(
Simpla notare a antecontractului nu stiu daca inseamna foarte mult .
Se poate institui interdictie de vanzare , gajare s.amd ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire in legatura cu antecontractul Lylaa Lylaa Buna seara, Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament, care expira pe 30 noiembrie 2012. In el este mentionat ca daca proprietarul se ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Radiere din cartea funciara !!! gcg 1974 gcg 1974 Salut, Am o intrebare legata de un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Eu sunt vanzatorul. Cumparatorul m-a sunat cu trei zile inainte de ... (vezi toată discuția)