avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare cumparare - Cum ma pot proteja ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare cumparare - Cum ma pot proteja cel mai bine ?

Doresc sa semnez un antecontract pentru o casa . Prominentul vanzator nu imi inspira nici o incredere si as vrea sa inchei antecontractul cat mai acoperit legal .
Ar trebui sa platesc 5% din valorea casei conform PRIMA CASA , iar in contract sa fie stipulat ca daca nu obtin creditul in 90 zile suma sa mi se returneze . De asemenea as vrea sa ma treaca in Cartea Funciara cu acest antecontract si sa decid o data pana la care sa semnam contractul in sine . Exista vreun mod prin care poate sa imi vanda o casa deja vanduta sau poate sa refuze semnarea documentelor ? Si daca da ce trebuie sa trec in antecontract pentru a minimiza .
Subliniez ca nu vreau sa ajung in instanta si daca exista o sansa moderata ca acest lucru sa se intample , mai bine nu risc . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:27, 9 Decembrie 2009
buna ziua!
daca se ajunge la sit nedeorita sa fuga:
ar fi 2 posib:
1. sa cereti rezolutiunea antecontractului de vanz cump cu restituirea avansului+ clauza penala dc exista.
2.sa pronunte instanta o hot care sa tina loc de act de vanzare cump cu plata dif de pret.
asta in sit in care dispuneti de dif de pret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract casa in constructie mihai0062000 mihai0062000 Buna seara! Sunt confruntat cu urmatoarea situatie. Doresc sa cumpar o jumate de duplex care este in constructie. Pretul final este unul bun insa vanzatorul ... (vezi toată discuția)
Antecontract notar alexandrasorina alexandrasorina Mâine urmează să încheiem la notar antecontractul cumpărării unui apartament. La ce aspecte ar trebui să fim atenţi? Ce ar trebui să verificăm şi ... (vezi toată discuția)
Antecontract v-c, vandut?!! acremene acremene Buna in vedere achizitionari a unui apartament in faza de proiect, am incheiat un antecontact de vanzare cumpare prin mandatar de la persona fizica X, trecem ... (vezi toată discuția)