avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate mircea_gligan

Activitate mircea_gligan

Răspuns la discuția Pensia de CAP
Buna ziua. Am si eu o problema legata de pensie: nu mi s-au calculat la stabilirea pensiei 3 ani lucrati in cadrul CAP pt ca din eroare a fost trecut pe pontaje si tabelele din arhivele lor sotia. Ea nu avea cum lucra acolo in perioada respectiva deoarece avea un alt loc de munca. Am martori pe cei care se ocupau de pontaje atunci si au lucrat in cadrul CAP care stiu de greseala facuta si de faptul ca eu am fost cel care a muncit. Primaria nu imi elibereaza o adeverinta din care sa rezulte ca am lucrat in perioada respectiva spunandu-mi ca numai prin instanta se poate. Intrebarea mea e: chem in judecata si municipiul prin primar si casa judeteana de pensii? Sau numai pe una din ele?
- Buna. Am si eu o intrebare: daca un proces civil privitor la niste terenuri a fost deschis de o persoana si ulterior aceasta a decedat, procesul poate fi continuat e catre unul dintre mostenitori?
Se poate suspenda CIM in perioada in care salariatul este in concediu medical, dar din alte motive si nu pentru incapacitate temporara de munca?
- Titularul dreptului e folosinta este cel care revendica terenul pe Legea 18 si fostul proprietar e cel care il revendica pe Legea 10.
- Buna. Am o speta in care exista 2 actiuni in revendicare introduse astfel: una pe art.36 din Legea 18 de catre titularul dreptului de folosinta si una pe Legea 10 de catre vechiul proprietar. Ce se intampla in astfel de cazuri?
- In conditiile in care 3 mostenitori au dobandit pe L112/1995 un imobil pe care l-au vandut, iar al patrulea mostenitor a facut cerere de restituire pe Legea 10 si i s-a stabilit cota e mostenire, el va fi despagubit de catre ceilalti la valoarea de piata a imobilului la data platii despagubirii sau la valoarea cu care au vandut respectivul imobil?