avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters116517

Activitate ContSters116517

in ianuarie 2008 am cumparat de la T.N. prin contract de vanzare cumparare un autoturism in a carui carte de inmatriculare era trecut unic proprietar G.M. si odata cu intocmirea documentelor T.N. mi-a inmanat si contractul de vanzare -cumparare dintre el si G.M. care era intocmit cu 1 saptamana inainte ca eu sa cumpar autoturismul. Am intocmit toate documentele necesare si am inmatriculat autoturismul pe numele meu in ianuarie 2008 .
Pe data de 09.12.2009 au venit la mine acasa doua persoane care s-au prezentat a fi executori bancari ai bancii BRD care nu mi-au aratat vreo legitimatie de serviciu doar un dosar ce il aveau asupra lor si mi-au spus ca in septembrie 2006 G.M. a facut un imprumut la banca BRD si a pus ca garantie autoturismul pe care eu il cumparasem de la T.N. si care in prezent este al meu si mi-au zis ca intrucat G.M. nu si-a mai achitat ratele imprumutului facut si in urma verificarilor efectuate de ei nu mai poseda alte bunuri mobile sau imobile iar aceste nu este de gasit o sa imi execute autoturismul intrucat face obiectul contractului lor si nu conteaza cine e proprietarul din acte intrucat ei urmaresc bunul. Nu mi-au lasat nici un act scris cu privire la aceste aspecte si mi-au zis ca eu eram obligat sa verific in arhiva electronica pentru a constata ca masina este inscrisa acolo, lucru pe care nu il cunosteam.
Interesandu-ma ulterior am verificat in arhiva electronica si am gasit urmatoarele : autoturism in valoare totala de 27167.74 RON situat in ...(adresa lui G.M.), care face obiectul contractului de garantie reala mobiliara nr. (Y) din data de 13.09.2006, garantie la creditul acordat de BRD-GSG Sucursala ... cu contractul nr. (X) din data de 13.09.2006 in valoare de 21167.74 RON si a dobanzii de 9.5% pe an , variabila , produsa de acesta precum si a tuturor obligatiilor care deriva sau care pot deriva din acest contract .
In urma verificarii in cartea de identitate a vehicului am constatat ca acesta a fost inscris pentru prima data in circulatie pe data de 12.10.2006 pe numele lui G.M.
-Este posibil ca acesta sa puna garantie un autoturism neinscris in circulatie?
-Daca creditul este acordat pe 13.09.2006 de ce este implementarea in arhiva electronica facuta abia pe 27.09.2006?
-Ce lege din Romania ma obliga pe mine persoana fizica sa verific in aceasta arhiva electronica?
-Sucursala BRD care a incheiat contractul nu era obligata sa opreasca un rand de chei sau cartea de inmatriculare a vehicului sau sa faca mentiuni in aceasta sau in certificatul de inmatriculare cu privire la acest aspect pentru a nu putea fi vandut autovehiculul si pentru a sesiza organele de politie sa nu faca o posibila inmatriculare pe numele altei persoane?
-De ce conform certificatului fiscat eliberat de directia generala de venituri si cheltuieli de pe raza de domiciliu a lui G.M.(institutie a statului) autoturismul respectiv poate fi vandut? Banca nu trebuia sa comunice acestei directii imposibilitatea de instrainare a autovehiculului?
-persoanele care au intocmit contractele de vanzare-cumparare a autoturismului intre G.M. si T.N. si intre T.N. si mine nu aveau obligatia sa verifice in acea arhiva daca se poate face sau nu vanzarea bunului respectiv?
-cum poate fi executat autoturismul daca in prezent toate actele atesta ca este proprietatea mea iar eu nu imi dau aprobarea ?
-este posibil ca autoturismul sa fie radiat de pe numele meu fara ca eu sa fac parte in vreun proces?
-este posibil ca autoturismul sa fie vandut fara ca eu proprietar in acte sa imi dau acordul?
-de ce nu se iau masuri penale impotriva lui G.M. intrucat nu a respectat conditiile contractului pe care l-a incheiat cu banca pentru a fi pus acesta sa achite datoriile pe care le are?
-pentru a executa bunul care in prezent este pe numele meu nu trebuie sa aiba loc un proces in care eu sa fiu parte? sau este posibil doar printr-o hotarare judecatoreasca in procesul dintre BRD si G.M.?
- daca se va ajunge la un proces impotriva executarii eu nu am temei legal sa il aduc ca garantie in proces pe T.N. intrucat acesta mi-a vandut mie autoturismul eu fiind doar un cumparator de buna credinta?
-ce sanse am sa impiedic executarea eu ca , cumparator de buna credinta?
-daca nu pot sa impiedic executarea cum pot sa imi recurepez banii dati pe autoturism deoarece nu pot ramane eu cel pagubit si T.N. si G.M. sa nu aiba nici o problema?
-in urma unui eventual proces intre mine si T.N. ce sanse am sa imi castig banii daca acesta va sustine ca nu stia ca autoturismul face obiectul unui contract? este posibil ca T.N. sa fie exculs din proces si sa ma judec cu G.M. pentru a-mi canstiga drepturile?
va rog frumos sa imi spuneti parerile dumneavoastra de specialisti in aceasta problema pe care o am .
cu deosebita stima
in anul 2008 luna ianuarie am cumparat o masina de la o persoana fizica cu care am incheiat un act de vanzare -cumparare la un ghiseu auto iar aceasta persoana mi-a dat si actul de vanzare -cumparare incheiat intre el si proprietarul din acte al masinii. am inmatriculat autoturismul pe numele meu fara nici o problema .
Azi 09.12.2009 m-am trezit la usa cu doua persoane care s-au recomandat a fii executori ai bancii BRD care mi-au spus ca masina pe care o detin a fost pusa gaj la un imprumut facut de primul proprietar in anul 2006 si ca acesta nu a mai platit ratele imprumutului respectiv si ca dc nu il voi face pe acesta sa isi achite ratele urmeaza sa imi ia masina pt ca face obiectul imprumutului .
Ce trebuie sa fac eu in aceasta situatie tinand cont ca masina in acte este a mea si nu i se pare corect sa mi se ridice mie masina pentru ce fac altii mai ales ca am dupa cum am spus act de vanzare cumparare care atesta provenienta masinii.
va rog sa ma ajutati. pana in prezent nu am primit o somatie cu privire la acest aspect