avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare abuziva?
Discuție deschisă în Executare silită

executare abuziva?

in ianuarie 2008 am cumparat de la T.N. prin contract de vanzare cumparare un autoturism in a carui carte de inmatriculare era trecut unic proprietar G.M. si odata cu intocmirea documentelor T.N. mi-a inmanat si contractul de vanzare -cumparare dintre el si G.M. care era intocmit cu 1 saptamana inainte ca eu sa cumpar autoturismul. Am intocmit toate documentele necesare si am inmatriculat autoturismul pe numele meu in ianuarie 2008 .
Pe data de 09.12.2009 au venit la mine acasa doua persoane care s-au prezentat a fi executori bancari ai bancii BRD care nu mi-au aratat vreo legitimatie de serviciu doar un dosar ce il aveau asupra lor si mi-au spus ca in septembrie 2006 G.M. a facut un imprumut la banca BRD si a pus ca garantie autoturismul pe care eu il cumparasem de la T.N. si care in prezent este al meu si mi-au zis ca intrucat G.M. nu si-a mai achitat ratele imprumutului facut si in urma verificarilor efectuate de ei nu mai poseda alte bunuri mobile sau imobile iar aceste nu este de gasit o sa imi execute autoturismul intrucat face obiectul contractului lor si nu conteaza cine e proprietarul din acte intrucat ei urmaresc bunul. Nu mi-au lasat nici un act scris cu privire la aceste aspecte si mi-au zis ca eu eram obligat sa verific in arhiva electronica pentru a constata ca masina este inscrisa acolo, lucru pe care nu il cunosteam.
Interesandu-ma ulterior am verificat in arhiva electronica si am gasit urmatoarele : autoturism in valoare totala de 27167.74 RON situat in ...(adresa lui G.M.), care face obiectul contractului de garantie reala mobiliara nr. (Y) din data de 13.09.2006, garantie la creditul acordat de BRD-GSG Sucursala ... cu contractul nr. (X) din data de 13.09.2006 in valoare de 21167.74 RON si a dobanzii de 9.5% pe an , variabila , produsa de acesta precum si a tuturor obligatiilor care deriva sau care pot deriva din acest contract .
In urma verificarii in cartea de identitate a vehicului am constatat ca acesta a fost inscris pentru prima data in circulatie pe data de 12.10.2006 pe numele lui G.M.
-Este posibil ca acesta sa puna garantie un autoturism neinscris in circulatie?
-Daca creditul este acordat pe 13.09.2006 de ce este implementarea in arhiva electronica facuta abia pe 27.09.2006?
-Ce lege din Romania ma obliga pe mine persoana fizica sa verific in aceasta arhiva electronica?
-Sucursala BRD care a incheiat contractul nu era obligata sa opreasca un rand de chei sau cartea de inmatriculare a vehicului sau sa faca mentiuni in aceasta sau in certificatul de inmatriculare cu privire la acest aspect pentru a nu putea fi vandut autovehiculul si pentru a sesiza organele de politie sa nu faca o posibila inmatriculare pe numele altei persoane?
-De ce conform certificatului fiscat eliberat de directia generala de venituri si cheltuieli de pe raza de domiciliu a lui G.M.(institutie a statului) autoturismul respectiv poate fi vandut? Banca nu trebuia sa comunice acestei directii imposibilitatea de instrainare a autovehiculului?
-persoanele care au intocmit contractele de vanzare-cumparare a autoturismului intre G.M. si T.N. si intre T.N. si mine nu aveau obligatia sa verifice in acea arhiva daca se poate face sau nu vanzarea bunului respectiv?
-cum poate fi executat autoturismul daca in prezent toate actele atesta ca este proprietatea mea iar eu nu imi dau aprobarea ?
-este posibil ca autoturismul sa fie radiat de pe numele meu fara ca eu sa fac parte in vreun proces?
-este posibil ca autoturismul sa fie vandut fara ca eu proprietar in acte sa imi dau acordul?
-de ce nu se iau masuri penale impotriva lui G.M. intrucat nu a respectat conditiile contractului pe care l-a incheiat cu banca pentru a fi pus acesta sa achite datoriile pe care le are?
-pentru a executa bunul care in prezent este pe numele meu nu trebuie sa aiba loc un proces in care eu sa fiu parte? sau este posibil doar printr-o hotarare judecatoreasca in procesul dintre BRD si G.M.?
- daca se va ajunge la un proces impotriva executarii eu nu am temei legal sa il aduc ca garantie in proces pe T.N. intrucat acesta mi-a vandut mie autoturismul eu fiind doar un cumparator de buna credinta?
-ce sanse am sa impiedic executarea eu ca , cumparator de buna credinta?
-daca nu pot sa impiedic executarea cum pot sa imi recurepez banii dati pe autoturism deoarece nu pot ramane eu cel pagubit si T.N. si G.M. sa nu aiba nici o problema?
-in urma unui eventual proces intre mine si T.N. ce sanse am sa imi castig banii daca acesta va sustine ca nu stia ca autoturismul face obiectul unui contract? este posibil ca T.N. sa fie exculs din proces si sa ma judec cu G.M. pentru a-mi canstiga drepturile?
va rog frumos sa imi spuneti parerile dumneavoastra de specialisti in aceasta problema pe care o am .
cu deosebita stima
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 23:21, 14 Decembrie 2009
Buna ziua !
Sunteti cumparator de buna credinta si nu aveti nici o treba cu banca. Va pot spune insa , ca ar fi bine sa sesizati politia privind cele doua persoane , avand in vedere ca pot fi niste escroci. Nu este singurul caz de acest fel, iar modul cum au actionat este abuziv.
Cu stima !
-Este posibil sa se puna garantie un autoturism neinscris in circulatie pentru ca identificarea se poate face prin serii sasiu si motor.
-Inregistrarea in AEGRM se face prin operatori autorizati si cred ca a fost facuta mai tarziu din cauza birocratiei.
-Nu sunteti obligata sa verificati AEGRM.
-Sucursala BRD care a incheiat contractul nu era obligata sa opreasca un rand de chei sau cartea de inmatriculare a vehicului sau sa faca mentiuni in aceasta sau in certificatul de inmatriculare .
-certificatului fiscat eliberat de Primaria atesta ca acea persoana este proprietarea bunului si nu are debite restante
-Banca nu trebuia sa comunice imposibilitatea instrainarii autovehiculului.
-probabil ca ati folosit acel contract tipizat ovbtinut de la Politie si nu se face vreo verificare in arhiva
-Nu se poate executa, pentru ca daca se va incepe executarea veti dovedi ca este bunul dumneavoastra chiar pe calea unei executari silite.
-Nu e posibil ca autoturismul sa fie radiat de pe numele d-voastra.
-Probil ca banca va formua o plangere penala.
- Puteti formula si d-voastra o plangere penala si va constituiti parte civila, daca se va inatampla ceva cu bunul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita masina catalin_ungureanu catalin_ungureanu Buna ziua, Am cumparat un autoturism de la o persoana fizica, inscrisa in circulatie cu acte in regula. La 3 luni de la cumparare, am fost instiintat de ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism pus gaj uttzza uttzza Am si eu o intrebare. O cunostinta a mea a cumparat un autoturism. Intre vanzator si cumparator s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare. ... (vezi toată discuția)
Executare silita masina alielvi alielvi Am cumparat un autoturism care avea carte de identitate in alb (duplicat) eliberat de catre RAR si al carei proprietar a declarat/o ca pierudata pe cea veche. ... (vezi toată discuția)