avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita masina
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita masina

Am cumparat un autoturism care avea carte de identitate in alb (duplicat) eliberat de catre RAR si al carei proprietar a declarat/o ca pierudata pe cea veche. Cu duplicatul la carte, Serviciul de inmatriculari auto a inmatriculat masina pe numele meu, eliberandu/mi si celelalte acte. Dupa 1 luna am primit o somatie de la o firma de executari silite ca va trebui sa predau masina, deoarece aceasta fusese pusa gaj intr/un imprumut perfectat la notar. Am contestat in instanta decizia de executare silita, dupa ce am pus intr/un cont la CEC 10% din suma imprumutata de catre cel care mi/a vandut masina, in ideea ca sunt cumparator de buna credinta, am platia toate taxele legale, precum si taxa de avocat. La prima instanta s/a respins contestatia la executare silitita, acum sunt in faza de recurs. Ce sanse am sa castig si sa nu dau masina inapoi ( deoarece chiar am intrat in povestea asta, fara sa am habra) sau sa o cedez si sa/mi linistit de pierderea mea de vreo 8000 de euro. multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:41, 16 August 2011
Intai de toate, nu stiu daca ati verificat daca contractul de imprumut cu gaj pe auto vehicul a fost inregistrat in Arhiva electronica de garantii mobiliare. Rugati-va avocatul sa verifice. In cazul in care nu a fost, gajul nu va este opozabil, dvs. fiind tert fata de acesta.

Daca considerati ca in dosarul de contestatie la executare nu aveti sanse, incercati cu o actiune de drept comun.

Ca orice vanzator, si cel care v-a vandut masina are obligatia patrimoniala de garantie fata de dvs, pentru folosinta linistita si utila a obiectului cumparat. Cazul dvs. constituie o tulburare de drept anterioara faptului vanzarii savarsita personal de catre vanzator, (nu a declarat sarcinile asupra bunului la data instrainarii), iar raspunderea nu poate fi inlaturata nicicum de acesta si care, chiar daca vanzatorul moare, se transmite mostenitorilor sai.

In caz de evictiune totala, dvs. il dati in judecata pe vanzator care are obligatia de a va restitui integral pretul, de a va achita cheltuielile de judecata si de a va plati daune interese. Actiunea in evictiune se prescrie in 3 ani.
angajati un avocat care stie ce sa faca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Imi poate fi luata o masina cumparata cu buna-credinta? prykkyy prykkyy In 2007 am cumparat o masina de la un proprietar persoana fizica; el era al doilea proprietar pe cartea de identitate a masinii, primul fiind o firma de ... (vezi toată discuția)
Recuperare autoturism -garantat pe contract de imprumut bucan_george bucan_george Am incheiat contract de imprumut cu cineva de 13200lei . Acesta a pus garantie un autoturism marca Renault Laguna 2,dar nu a mai fost gajat. In urma ... (vezi toată discuția)