avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita masina
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita masina

Buna ziua,

Am cumparat un autoturism de la o persoana fizica, inscrisa in circulatie cu acte in regula.
La 3 luni de la cumparare, am fost instiintat de catre executorul judecatoresc ca eu eram de fapt al trei-lea proprietar, autoturismul fiind cumparat de primul proprietar cu credit auto si autoturismul constituind garantie reala mobiliara (inscrisa in AEGRM). Precizez ca primul cumparator a vandut masina fara sa o inscrie, aceasta fiind inscrisa cu acte in regula doar de al 2-lea proprietar, singurul care aparea inscris in cartea de identitate a masinii.
Eu sunt cumparator de buna credinta, nu am stiut de aceea arhiva electronica, iar cel ce mi-a vandut declara in contractul de vanzare-cumparare sub semnatura privata ca bunul mobil este liber de sarcini.
Creditorul a initiat executarea bunului.
Am formulat contestatie la executare, invocand buna credinta, insa actiunea mi-a fost respinsa.
Am formulat recurs.
Ce sanse am de a ramane in posesia bunului?
Cum ma sfatuiti sa actionez?
Conform contractului de credit, debitorul avea obligatia ca in 30 de zile sa returneze cartea masinii, lucru pe care nu l-a facut. In aceste conditii, doresc sa stiu daca banca avea obligatia sa se intereseze de carte, deoarece banca s-a interesat de abia dupa aproximativ 3 luni , la 30 de zile de la data scadenta a primei rate, cand a pornit procedura de executare. Datorita faptului ca banca nu s-a interesat de carte, aceasta nu poate fi acuzata ca a favorizat prima tranzactie de vanzare-cumparare, care s-a realizat la 2 luni de la contractarea creditului? Am vreo sansa sa ma indrept penal asupra bancii?

Alte discuții în legătură

Executare abuziva? ContSters116517 ContSters116517 in ianuarie 2008 am cumparat de la T.N. prin contract de vanzare cumparare un autoturism in a carui carte de inmatriculare era trecut unic proprietar G.M. si ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina girata elevan elevan ain urma cu ceva vreme am cumparat o masina care fusese girata la banca ,nu stiu sub ce forma s-a facut transferul de la un proprietar la altul ,eu sunt acum ... (vezi toată discuția)
Imi poate fi luata o masina cumparata cu buna-credinta? prykkyy prykkyy In 2007 am cumparat o masina de la un proprietar persoana fizica; el era al doilea proprietar pe cartea de identitate a masinii, primul fiind o firma de ... (vezi toată discuția)