avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită am cumparat o masina girata
Discuție deschisă în Executare silită

am cumparat o masina girata

ain urma cu ceva vreme am cumparat o masina care fusese girata la banca ,nu stiu sub ce forma s-a facut transferul de la un proprietar la altul ,eu sunt acum al patrulea proprietar de la cel care o girase. ce riscuri am in acest caz?masina poate fi urmarita si luata de banca chiar daca nu eu am girat,cine raspunde de acea datorie?
Cel mai recent răspuns: ContSters210360 , utilizator 12:22, 16 Iunie 2011
Buna seara!
S-au intocmit acte de vanzare-cumparare care atesta transferul de proprietate , masina figureaza inscrisa pe numele dvs. ? Daca da , nu aveti de ce sa va temeti ... Daca nu , unitatea creditoare poate executa silit autoturismul ...
adrianmarin a scris:

Buna seara!
S-au intocmit acte de vanzare-cumparare care atesta transferul de proprietate , masina figureaza inscrisa pe numele dvs. ? Daca da , nu aveti de ce sa va temeti ... Daca nu , unitatea creditoare poate executa silit autoturismul ...

:O Fals!

Daca exista contract de gaj, inregistrat la AEGRM, banca va poate executa oricand silit masina respectiva, avand un drept de urmarire conferit de TITLUL VI – „Regimul juridic al garanţiilor reale mobiliare” – din LEGEA nr. 99/1999 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani dati imprumut sorin648 sorin648 am si eu o intrebare. un prieten ma roaga sa il imprumut cu o suma de bani pt o perioada de 5-6 luni. Mi-a spus ca pt a fi linistit putem face un contract de ... (vezi toată discuția)
Carte identitate mihaela zamfir mihaela zamfir buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urm speta: daca un client ce are credit auto la banca, dar nu a prezentat cartea de identitate a auto, isi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Ipoteca mobiliara anjinsan anjinsan Buna Ziua, O creditor infiinteaza un sechestru asupra unor bunuri mobile ale unui debitor si inregistreaza acest sechestru in arhiva electronica de garantii ... (vezi toată discuția)