buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu urm speta: daca un client ce are credit auto la banca, dar nu a prezentat cartea de identitate a auto, isi poate vinde masina fara acordul bancii, in conditiile in care a semnat un contract de gaj fara deposedare, contract ce este inscris in arhiva electronica? daca nu poate unde as putea sa vad regelmentarea respectiva?
Atata timp cat isi plateste ratele in continuare, nu o sa fie nici o problema. Pana la finalizarea creditului, masina va ramane in AEGRM.
Legislatia e cam "slabuta" din acest punct de vedere, dar, daca se constata ca a vandut masina ca sa isi micsoreze patrimoniul sa nu poata fi executat silit pt neplata ratelor, va fi dat in judecata si va pierde.
Legea garantiilor reale mobiliare 99/1999
Legea 22/1969
Codul civil
Puteti consulta si site-ul www.aegrm.ro, gasiti acolo legislatia completa.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Ipoteca mobiliarã
criss15
Buna seara!
Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Bani dati imprumut
sorin648
am si eu o intrebare. un prieten ma roaga sa il imprumut cu o suma de bani pt o perioada de 5-6 luni. Mi-a spus ca pt a fi linistit putem face un contract de ... (vezi toată discuția)