avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cumparare autoturism pus gaj
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumparare autoturism pus gaj

Am si eu o intrebare.

O cunostinta a mea a cumparat un autoturism. Intre vanzator si cumparator s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare. Vanzatorul s-a prezentat la serviciul inmatriculari pentru a-si inmatricula autoturismul pe numele sau. Acolo, printre altele i s-a spus ca auto. nu poate fi inmatriculat deoarece este pus gaj ... si figureaza in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM).

Intrebarea este - Ce actiune poate promova cumparatorul impotriva cumparatorului, in conditiile in care acesta doreste sa pastreze autoturismul nou cumparat; nu cunostea faptul ca auto. este gajat.

Mentionez ca in schimbul autoturismului nou cumparat cumparatorul a dat in schimb un autoturism mai vechi plus o suma de bani.

Acesta nu doreste restituirea masinii vechi si a sumei de bani, ci doreste sa pastreze auto. cumparat, mai ales ca a investit o suma de bani considerabila in acesta ( reparatii, schimbat cauciucuri, vopsit, etc.)

Vanzatorul nu doreste sa-si achite datoria iar auto. sa fie liber de orice sarcina. Ba mai mult i-a propus cumparatorului s-i inapoieze masina vanduta iar in schimb ii va restitui masina veche plus o parte din suma de bani avansata, in masura in care vanzatorul stie ca cumparatorul a investit bani in autoturismul ce a facut obiectul vanzarii.

Cumparatorul nu este de acord, ci doreste sa-si pastreze autoturismul achizitionat.

Intrebare: Ce obiect ar trebui sa aiba actiunea in conditiile aratate mai sus?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Executare silita masina alielvi alielvi Am cumparat un autoturism care avea carte de identitate in alb (duplicat) eliberat de catre RAR si al carei proprietar a declarat/o ca pierudata pe cea veche. ... (vezi toată discuția)
Inselaciune in contract de imprumut-posibil? bucan_george bucan_george Buna Ziua, Am incheiat un contract de imprumut prietenesc cu o persoana fizica .Acesta a garantat imprumutul in valoare de 13200Ron cu un autoturism ,dar ... (vezi toată discuția)
Contract auto iancu123 iancu123 cum pot sa cumpar o masina care apartine unei firme , fara sa am surprize din partea vanzatorului? (vezi toată discuția)