Petitia pt ITM ce rol are? de control asupra Angajatorului sau executoriu?
Eu sunt din Timisoara, iar Angajatorul are sediul in Bucuresti, sect 1, unde trebuie sa depun cererea in judecata?
Buna ziua!
Am o problema legata de o scapare a Codului Muncii, si mai exactin ceea ce priveste Clauza de Neconcurenta.In Codul Muncii, art 21 si urmatoarele este descrisa aceasta Clauza cu toate efectele ei, dar nu face precizari pentru situatia in care Angajatorul nu plateste contravaloarea acestei Clauze,situatie in care ma aflu eu acum.Am fost angajat la o Companie timp de 4 ani, in Contractul Individual de Munca am avut de la inceput o Clauza de Neconcurenta valabila pe o perioada de 6 luni de la incetarea activitatii, in contul careia trebuia sa primesc minimul legal de bani dupa cum urmeaza:" jumatate lainceputul perioadei, jumatate la sfarsitul perioadei".Fostul angajator a recunoscut aceasta Clauza si la "despartire" mi-a achitat prima jumatate din aceasta suma.Problema este ca acum ,dupa terminarea perioadei, nu mi-a platt cealalta jumatate.Am luat legatura cu departamentul RU care recunoaste in continuare aceasta Clauza, spune ca imi achita aceasta suma, dar situatia ramane la stadiul declarativ si banii nu i-am vazut.
Din cate am mai citit pe forumurile de specialitate, am inteles ca aceasta suma ,provenind din CIM, este considerat drept salarial.Deci eu trag concluzia ca este echivalent cu neplata salariului, sau ma insel?
As dori sa recuperez acesta suma dar nu stiu cum. Ma poate ajuta cineva cu informatii, care este instanta competenta pentru aceasta solutionare, se poate executa aceasta suma, sau singura varianta este un proces civil care se intinde mult ca timp?