exact,vreau sa stiu daca se poate rezolva problema cu un notar sau trebuie sa merg in instanta,tinand contde perioada mare in care nu s-a facut succesiune
am revenit cu schimbarea mesajului initial pt ca datele problemei erau totusi diferite
fata de ce am scris prima data de aceea vin cu rugamintea de a-mi fi iertata aceasta eroare.Vreau sa stiu daca sepoate rezolva totusi cu un notar sau trebuie sa merg neaparat in instanta data fiind perioada atat de mare dupa care nu s-a facut succesiune
Am fost la un notar sa fac succesiunea la casa dupa decesul tatalui meu(mama a decedat mai inainte) si m-am lovit de o broblema.
Revin cu inf. detaliate;casa in care locuiesc a fost primita de catre bunica mea(mama tatalui meu)ca dota la casatoria cu bunicul meu in anul 1925.Bunica a decedat in anul 1930.Tatal meu a mai avut o sora care nu a fost casatorita,nu a avut copii si a decedat in 1964.Dupa aceasta s-a facut o succesiune in urma careia tatal meu mosteneste 1/4 din casa in care locuiesc.La aceasta succesiune a renuntat bunicul meu in favoarea tatalui meu.In dosarul scos de la arhivele statului pt aceasta mostenire nu am gasit niciun act prin care sa rezulte de unde detine aceasta parte sora tatalui meu si unde sunt celelalte parti.In anul 1970 a decedat bunicul in urma caruia nu s-a facut nicio succesiune.Singurul act de mostenire al tatalui meu este cel de pe urma surorii sale din anul 1965 prin care-i revine 1/4 din imobil.Se presupune ca la moartea bunicii casa s-a impartit astfe1/4 i-ar reveni tatalui meu 1/4 surorii sale iar jumatate bunicului,dar nu este niciun act care sa dovedeasca acest lucru.Aceasta casa a fost locuita de parintii mei si bunici tot timpul.
Mentionez ca suntem 3 frati iar ceilalti 2 sunt de accord sa renunte pt mine.
In ce mod se poate solutiona aceasta problema?