avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sucesiune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sucesiune mostenire

Am fost la un notar sa fac succesiunea la casa dupa decesul tatalui meu(mama a decedat mai inainte) si m-am lovit de o broblema.
Revin cu inf. detaliate;casa in care locuiesc a fost primita de catre bunica mea(mama tatalui meu)ca dota la casatoria cu bunicul meu in anul 1925.Bunica a decedat in anul 1930.Tatal meu a mai avut o sora care nu a fost casatorita,nu a avut copii si a decedat in 1964.Dupa aceasta s-a facut o succesiune in urma careia tatal meu mosteneste 1/4 din casa in care locuiesc.La aceasta succesiune a renuntat bunicul meu in favoarea tatalui meu.In dosarul scos de la arhivele statului pt aceasta mostenire nu am gasit niciun act prin care sa rezulte de unde detine aceasta parte sora tatalui meu si unde sunt celelalte parti.In anul 1970 a decedat bunicul in urma caruia nu s-a facut nicio succesiune.Singurul act de mostenire al tatalui meu este cel de pe urma surorii sale din anul 1965 prin care-i revine 1/4 din imobil.Se presupune ca la moartea bunicii casa s-a impartit astfe1/4 i-ar reveni tatalui meu 1/4 surorii sale iar jumatate bunicului,dar nu este niciun act care sa dovedeasca acest lucru.Aceasta casa a fost locuita de parintii mei si bunici tot timpul.
Mentionez ca suntem 3 frati iar ceilalti 2 sunt de accord sa renunte pt mine.
In ce mod se poate solutiona aceasta problema?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2009
florin333, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:06, 14 Decembrie 2009
buna ziua!
bunica in ce an a decedat?
am intels ca bunicii s-au casatorit in 1925.
Trebuie refacuta succesiunea dupa bunica dvs., dar atunci se vor reface toate succesiunile in lant, daca era dota, nu stiu daca bunicului dvs. ii mai revenea ceva, s-ar putea ca tatal dvs. sa mosteneasca direct pe mama lui. Aici trebuia sa va ajute notarul.

Deoarece au trecut mai mult de 30 de ani de cand este aceasta casa in posesia familiei dvs., si daca dvs./fratii dvs. au locuit acolo sau ati facut acte/fapte care sa denote exista o posesie, puteti sa intentati in instanta actiunea in accesiune imobiliara artificiala ( uzucapiunea) si obtineti astfel o hotarare judecatoreasca ce tine loc de titlu de proprietate. Luati legatura cu un avocat.
florin333 a scris:

Tata detiniea un act de mostenire de la bunicul meu dar care se pare ca nu era in regula deoarece ....nu se vede in ce fel s-a trecut casa de pe bunica pe bunicul.

Ce inteleg eu:
1. exista un certificat de mostenitor (eliberat in 1970 dupa moartea bunicului)
2 la rubrica masa succesorala din acest certificat apare CASA
3. la rubrica mostenitori apare tata (ca mostenitor al tatalui sau = bunicul dvs.)

4. dar notarului I SE PARE ca ceea ce tine in mana n-ar fi in ordine :-/:-/

Am inteles corect?

Pai si mie "mi se pare" ca un act e valabil atata vreme cat o instanta n-a grait contrariul. (nu l-a declarat nul).

Spuneti-ne totusi:
1. - anul decesului bunicii
2. - care sunt partile actului din 1925
faceti succesiunea si dupa bunici.
bunica a decedat in 1930

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Succesiune dezbătută in lipsa tuturor moștenitorilor RGeorge79 RGeorge79 Buna ziua In condițiile in care succesiunea a fost deja dezbătută, moștenitorul declarându-se ca fiind unic deși nu este (!) - s-a declarat inclusiv la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu casa parinteasca dragoshh85 dragoshh85 Terenul intravilan al bunicilor a fost impartit in doua in jurul anului 1955: o parte fiicei lor ca dota la casatorie, cealalta parte fiind casa(2 camere + ... (vezi toată discuția)