avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana2005

Activitate Ioana2005

Sunt peste 50 de familii tinere de pagubiti intr-o afacere imobiliara!

Au dat majoritatea avans sau au fost cazuri in care s-a platit integral pentru apartamente care inca nu sunt gata de mai bine de 2 ani!

Unii au intentat procese, altii inca mai spera sa termine, idee e ca s-a intarziat foarte mult si nu sunt sanse reale ca se vor termina. Intre timp cladirile si terenul (este vorba de mai multe blocuri) au fost puse sub ipoteca fara stirea cumparatorilor.

Problema care ma framanta acum este daca altceva inafara de interminabilele procese de recuperare a banilor (a caror rezultate chiar daca va fi favorabil se poate sa se trezeasca omul cu procesul castigat dar sa nu aiba ce executa pentru ca le ia banca!) ce se mai poate face imporiva constructorilor?

Eu consider ca este o grava incalcare a drepturilor pentru ca a lasat pe drumuri farte multe familii tinere sau in cel mai bun caz se platec rate la banca si nu au nimic! Ar trebui sa existe o legislatie sau poate exista deja care sa ii faca sa plateasca pentru ce au facut.

Ei si-au mutat toate proprietatiile de pe numele lor si inafara au cateva procese care le au pe cap acum (care cred ca sunt paltite tot din banii pagubitilor) nu au nici o pierdere materiala!

Consider ca pentru asemenea paguba ar trebui sa nu ramana ei cu banii ei restul cu nimic!

Multe familii au copii si traiesc de la o luna la alta, nu isi permit nimic din cauza ca platesc rate si chirie!!!

Sper ca am fost destul de explicita,
Multumesc anticipat!
Buna,

lucrez la o firma si sunt platita in felul urmator:

-salarul minim pe cartea de munca
-cea mai mare parte din salar pe PFA cu norma de venit

urmeaza sa fiu mama si as dori sa stiu cum e mai bine sa procedez ca sa fiu in avantaj: sa trec de la PFA cu norma de venit la PFA si sa declar tot cat castig sau sa raman asa cum sunt acum pentru ca se poate ca impozitul care urmeaza sa il platesc sa fie mai mare decat suma de care o sa beneficiez in postura de mama.

Ma gandesc ca ar fi bine sa decar suma totala deoarece impozitul il voi plati doar pana cand voi naste si apoi voi beneficia de indemnizatia pentru mame urmand ca PFA sa il inchid pe perioada de ingrijire a copilului

Multumesc anticipat!