avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Activitate Danv

Activitate Danv

Răspuns la discuția Anulare testament
Si pentru mai multa siguranta, poate ar fi bine sa mergeti cu matusa la IML, ca sa-i elibereze un certificat medical din care sa rezulte ca este in deplinatatea facultatilor mintale, ceea ce va da tarie juridica testamentului intocmit de dansa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca le poti proteja, dar fara incalcarea drepturilor persoanelor de buna credinta (dreptul la imagine, la intimitate etc.)
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stapaniti cadrul legal in domeniu sau nu-l intelegeti. Camerele de supraveghere montate pe bancomate vizualizeaza strict persoanele care-l folosesc, in niciun caz cetatenii care circula pe trotuar sau pe trecerea de pietoni din fata. Asadar, daca ce-l care capteaza / prelucreaza imagini/date cu caracter personal fara drept sau fara respectarea prevederilor legale, nu este prins sau reclamat pentru aceasta fapta, nu inseamna ca este si legal.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti dreptate. Politia nu aplica sanctiuni pentru incalcari ale legislatiei privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Ei doar s-au folosit de imaginile captate de camerele montate de dvs care surprind strada, trotuarul etc., ca sa poata rezolva o speta (infractiune, contraventie) Dvs aveti dreptul sa montati sau sa orientati camerele de supraveghere doar spre ceea ce priveste proprietatea dvs. (intrari, iesiri din imobil, ferestre, hol). In ceea ce priveste domeniul public prelucrati in mod ilegal date si imagini, iar norocul dvs. este ca inca nu v-a reclamat nimeni la ANSPDCP. Consultati Regulamentul UE 679/2016 si Legea 190/2018.
Politistii locali sunt functionari publici, potrivit legii politiei locale nr. 155/2010.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Puteti face contestatie si solicitati anularea concursului la ANFP, intrucat Legea 155/2010, HG 1332/2010 si codul administrativ nu prevad posibilitatea selectionarii candidatilor pe baza unor probe sportive, ci doar pe baza unui examen scris si interviu.. Selectia pe baza unor probe sportive este prevazuta doar in legislatia de infiintare si organizare a politiei nationale, respectiv Politia Romana