avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate araxela

Activitate araxela

Răspuns la discuția Eliminare coproprietari
Sultele acestea nu s-ar putea diminua avand in vedere ca mama a platit aproape integral casa? (cu dovezi -martori si contractul de vanzare-cumparare de pe apartamentul pe care l-a vandut ptr a cumpara casa). Multumesc pentru informatii si pentru sfaturi.
Nu s-ar putea invoca dolul? deoarece acea casa doreau sa o cumpere sora impreuna cu cumnatul nicidecum mama, insa ea la presiunile lor a vandut apartamentul proprietatea ei personala pentru a-i ajuta sa nu piarda avansul dat. I s-a promis(doar verbal) ca ei vor avea grija financiar de ea si de cealalta sora care repet sufera de handicap gradul 2 insa la momentul de fata ele se intretin doar din pensia surorii care este de 230lei. Mama avea loc de munca si nu era constransa in nici un fel de imposibilitati financiare sa vanda si sa fie intretinuta de ei insa a facut-o sub presiunea lor. multumesc
multumesc pentru raspunsuri. Si eu sunt studenta la Drept anul II si poate cu informatiile pe care le mai pot obtine de pe forumuri as putea sa o reprezint eu pe mama deoarece nu ne permitem momentan un avocat. Daca ma mai puteti ajuta cu ceva informatii suplimentare sau sfaturi v-as fi recunoscatoare
Dovezi in ce sens?cu ce anume? multumesc
Stiu ca termenul de prescriptie ar fi de 1 an..nu ar putea face o actiune in privinta banilor demonstrand ca 80% din valoarea casei a achitat-o ea ei neavand venit in perioada respectiva? ea i-a trecut pe contract din buna credinta.
Anul acesta s-a facut contractul in luna aprilie. Nu se poate lega in nici un fel de faptul ca nu se poate folosi in nici un fel de bunurile sale?de proprietate? datorita violentei ginerelui
Buna ziua!

Am o problema destul de complicata. Acum ceva timp mama mea a vandut un apartament pentru a putea cumpara o casa pentru care sora mea impreuna cu cumnatul au platit un avans de 4500 euro, casa valorand 15.000 euro. La notar mama a venit cu restul de bani si astfel au fost trecuti toti cu parti egale de proprietate asupra imobilului.Acum locuiesc impreuna. Casa fiind in alt judet ea a trebuit sa renunte si la locul de munca. Ginerele a inceput sa fie violent cu ea chiar are si certificat medico-legal si va urma si un proces pentru vatamare iar intrebarea mea este cum ar putea proceda pentru a-si insusi intreaga proprietate avand in vedere ca si din acel avans dat inca 1000 sau 2000 de euro au fost imprumutati iar ulterior platiti tot de mama din banii luati din vanzarea apartamentului ei. Mentionez ca mama o mai are in ingrijire si pe cealalta sora care sufera de handicat de gradul 2.