avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliminare coproprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliminare coproprietari

Buna ziua!

Am o problema destul de complicata. Acum ceva timp mama mea a vandut un apartament pentru a putea cumpara o casa pentru care sora mea impreuna cu cumnatul au platit un avans de 4500 euro, casa valorand 15.000 euro. La notar mama a venit cu restul de bani si astfel au fost trecuti toti cu parti egale de proprietate asupra imobilului.Acum locuiesc impreuna. Casa fiind in alt judet ea a trebuit sa renunte si la locul de munca. Ginerele a inceput sa fie violent cu ea chiar are si certificat medico-legal si va urma si un proces pentru vatamare iar intrebarea mea este cum ar putea proceda pentru a-si insusi intreaga proprietate avand in vedere ca si din acel avans dat inca 1000 sau 2000 de euro au fost imprumutati iar ulterior platiti tot de mama din banii luati din vanzarea apartamentului ei. Mentionez ca mama o mai are in ingrijire si pe cealalta sora care sufera de handicat de gradul 2.
Buna ziua !
Sunt intrutotul de acord cu dumneavoastra in ceea ce spuneti, dar orice instanta solicita probe. Tinand cont de situatia destul de complicata a cauzei, va sfatuiesc sa angajati un avocat.
Pentru a stabili partea ce ii revine mamei dumneavoastra , era firesc ca in contractul de vanzare cumparare sa fie trecute cotele de contributie la plata sau cotele parti ce reveneau fiecaruia din imobil.
Cu stima !
Din moment ce in contractul de vanzare cumparare sunt trecuti toti ma tem ca nu puteti face nimic in privinta dreptului de proprietate.
Parerea mea este ca se poate incerca o actiune in privinta banilor dati dar este posibil sa fi operat prescriptia extinctiva, ceea ce ar insemna ca nu mai puteti sa faceti nimic.
In ce an s-a facut actul de vanzare cumparare si antecontractul ?

avocat Claudiu Lascoschi
Anul acesta s-a facut contractul in luna aprilie. Nu se poate lega in nici un fel de faptul ca nu se poate folosi in nici un fel de bunurile sale?de proprietate? datorita violentei ginerelui
POate face o evacuare a ginerelui.
Merge si o iesire din indiviziune, insa e posibil sa mai trebuiasca sa plateasca ceva, in functie de cat si cum poate dovedi restul de bani pe care i-a platit la apartament.
Trebuie studiat cu atentie ce acte s-au facut, ce scrie exact, daca s-au platit prin banca sau nu preturile, datoriile etc.
Stiu ca termenul de prescriptie ar fi de 1 an..nu ar putea face o actiune in privinta banilor demonstrand ca 80% din valoarea casei a achitat-o ea ei neavand venit in perioada respectiva? ea i-a trecut pe contract din buna credinta.

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament maritaroxana maritaroxana Buna ziua!Mama a cumparat un apartament in anul 2000,cu banii obtinuti in urma vanzarii unei alte locuinte proprii.Aceasta l-a trecut pe contractul casei si ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre mostenire (si posibilitatea de vanzare ) Vali2 Vali2 Buna seara, Parintii mei detineau in comun o proprietare, pt care, dupa moartea tatalui s-a facut succesiune. Mie si fratelui meu ne-a revenit cate 1/8 iar ... (vezi toată discuția)