Pai daca asa cum spuneti dvs, si tot asa ma gandisem si eu initial, de unde apar cei 257,5 mp pe care fratele meu ii cedeaza in favoarea mamei, si celuilalt frate astfel obligandu-ne sa vindem tot 257,5 mp astfel incat el sa-si ia banii.
V-am mai expus in mesaj ca ne-a obligat sa vindem locul cu iesire la strada, noi acum avand iesire pe o alee de pamant din spatele unor blocuri.
Deci fratele cel mare si-a luat banii pe 257,5 mp. Conform a ceea ce reiese , el ar fi avut parte la 193,25mp. Inseamna ca a avut in plus 64,35 mp.
Tot nu inteleg cum s-a facut prima succesiune dupa tata.
Ca sa pot intelege si eu despre cat este vorba, mama avea dreptul dupa tata la jumatate din 1545, adica 772, iar noi, cate 257?
Daca mama mi-a vandut mie din partea ei de 694 m2, inseamna ca au ramas 772-694=78 m2
Si acesti 78 m2 sunt subiectul succesiunii?
Atat am avea de impartit?
Va multumesc pentru raspuns.Terenul despre care vorbesc avea o iesire la strada si o iesire intre blocuri. Dupa moartea tatalui, la notar fratele si-a cedat acea parte despre care v-am vorbind, iar eu, mama si fratele celalt am vandut partea lui de mostenire, prin act de vanzare-cumparare unui cumparator gasit in prealabil de el. Si-a ales atunci partea de teren de la strada, lasandu-ne pe noi inchisi practic, cu iesire intre blocuri. Eu m-am ocupat de toate cheltuielile pentru pomana talalui, m-am ocupat si de mama in viata, bolnava de cancer. Atunci mama, a decis sa-mi faca act de vanzare cumparare tot in prezenta unui notar asupra partii ei, dar nu am inteles de ce numai pe 694 m2 si nu pe 772 cat inseamna jumatate. In fine, mi s-a explicat atunci ca asa este lotul de 694, si nu se poate intra in celelalte 2, unul in valoare de 400 si celalt in valoare de 260.
Acum si celalt frate vrea sa vanda partea lui de la tata, dar a aflat ca nu poate vinde pana nu se dezbate succesiunea dupa mama, si ca are parte si primul frate.
Disperarea noastra este mare, ca asa cum spuneti si dvs poate cere oriunde, acum la iesirea dinspre bloc, astfel incat sa ne inchida de tot cu terenul.
Cam cati metri i se mai cuvin?
O alta intrebare, daca cel care are teren mai mult, in cazul acesta eu, ii poate pune conditii?In cazul acesta i-as da alaturi de cel pe care l-a vandut, cat i s-ar mai cuveni prin lege.
Buna seara!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat competent.
Cazul meu este urmatorul.
Parintii mei aveau in localitatea X un teren de 1545 m2. Eu am inca 2 frati. Dupa moartea tatalui, unul din frati a vrut sa vanda partea lui. S-a interesat cum trebuie sa procedeze si sa nu-l coste mult actele, pentru ca trebuia succesiune, a venit cu propunerea sa cedeze partea lui de 257,5 m mie, mamei si celuilalt frate, ca apoi noi sa fim vanzatori si sa-i vindem partea cumparatorului gasit de el.
Inainte de a muri, mama mi-a vandut mie partea ei, dar cum erau loturile, mi s-a facut act pe 694 m2.
Acum, dupa 7 ani de la moartea mamei, vrea si celalt frate mai mic sa-si vanda partea, insa am aflat ca nu putem vinde fara primul frate, deoarece mai are si el un rest de mostenire. Acest frate este foarte recalcitrant si mi-e teama de el, ar putea cere locul cel mai bun sau in mijlocul terenului, sau toata partea de la strada sa ne lase sa zburam pana la locurile noastre.
Intrebarea mea este, daca el si-a luat partea, acum cati m ii mai revin si daca intr-adevar mai are de mostenit