avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate ionescus

Activitate ionescus

se foloseste in orice caz( prin IMI sau nu) ordinul de compensare care este un formular cu regim special.daca dai o cautare vei gasi societatile care comercializeaza asa ceva.Pentru compensari prin IMI citeste OG 77/1999.
multumesc pentru raspuns.
Intrebarea a fost care este valoarea modernizarilor.Adica 18000.Apartamentul a fost cumparat de la o persoana fizica, deci fara tva.Valoare modernizarilor a depasit 20% din valoare initiala a achizitiei.De fapt, daca stau sa ma gandesc, ar fi trebuit sa ajustez aceasta taxa in luna in care am pv de receptie (septembrie 2008), avand in vedere ca nu i-am schimbat destinatia( cea initiala fiind de locuinta serviciu administrator).sau sa nu o deduc si sa o ajustez la schimbarea destinatie sau in cazul vanzarii cu tva.
Suma este destul de mare, 18000 lei asa ca...
Pe de alta parte, daca o voi vinde, si pentru asta ar fi bine sa o evaluez, iar vanzarea va fi o operatiune taxabila, mai ajusteaza tva daca poti(pentru ca pe cel dedus mi- dau jos).Cred ca ma intelegeti, l-as fi ajustat si daca ar fi netaxabila si eu l-am dedus pt.aceste modernizari.
multumesc pentru raspuns ... dar controlul anaf spune ca nu (nu au terminat raportul).Deci as dori sa stiu la ce articol din CF sa ma refer.Cred ca ei vor sa faca referire la art.145 alin.2, a pentru ca aceste achizitii nu vor fi folosite in folosul unor operatiuni taxablile
In anul 2007 societatea a cumparat un apartament care are destinatia locuinta de serviciu si care este pusa la dispozitie administratorului in baza unui contract de comodat,anexa la contractul de administrare.In anii 2007 si anul 2008 s-au executat lucrari de modernizare la acest apartament , in regie proprie, cu a caror valoare am marit valoare mijlocului fix.Am dedus tva la aceste facturi pentru modernizare.
Intrebarea mea este: acest tva este deductibil sau nedeductibil?
Multumesc anticipat pentru raspuns.