avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate DragosFS

Activitate DragosFS

da, este contract... numai ca eu incerc sa intarzii cat mai mult plata acestor penalitati care, desi acceptate de noi prin contract, nu fac bine in momentele astea de criza.
Da, executorul judecatoresc poate calcula penalizarile, nu spun nu! Dar de ce sa se ajunga pana acolo, daca penalizarile sunt doar "determinabile" si nu "determinate"? Asa e practica judiciara, sau a facut judecatorul un exces de zel?
Da, recunosc ca asa este! Dar vreau sa o trimit pe dr comun! Nu mi se pare "prea" legala sentinta, avand in vedere caracterul exceptional al somatiei de plata!
In calitate de parat, am o incheiere prin care sunt obligat la plata penalizarilor de intarziere in cuantum de 2% pe zi (perioada este clara, existand data certa a scadentei si a platii facturii in baza careia s-au pus penalizarile). Suma nu este calculata, la dosar nu este depus un calcul al acestor penalizari. Poate fi atacata avand in vedere ca pe calea somatiei suma trebuie sa fie certa, lichida si exigibila, in acest caz nefiind o suma exigibila? Sau pe ce alte considerente as putea ataca decizia?
Răspuns la discuția Acceptare contract
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Acceptare contract
Eu sunt in postura in care NU vreau sa se ia in considerare prima pagina! Si nu stiu cum sa fac...
Am un contract de transport de 2 pagini, pe prima sunt date necesare transportului, inclusiv penalizari de intarziere, pe a doua clauze. Contractul a fost semnat DOAR pe pagina a 2-a. Se considera si prima pagina ca fiind acceptata?