Multumesc frumos pt raspunsuri ! Am citit ceea ce scrie in acest decret si acum pot sa-i sugerez si doamnei sa -l citeasca. Daca nu sunt prea stresanta va rog sa-mi mai sugerati si alte legi, decrete sau alte asemenea in ceea ce priveste Cartea de munca Precum si Cim-ul .Imi doresc sa am si eu informatii in legatura cu drepturile angajatilor
Multumesc frumos! O sa incerc sa mai port o discutie cu doamna de la personal poate o conving sa se mai informeze si dansa. Dar nu stiu ce rezultate o sa am si poate ma trezesc si cu adeverintele oprite si cu vechimea necompletata. Dar dupa o copie legalizata oare nu putea sa completeze? A vazut si originalele si le-a refuzat ca de ce nu au scrise nr deciziilor de marire a salariului iar cand i-am spus ce au zis cei de la ITM a spus ca mai vedem ce o sa facem si sa i duc o copie. Nu i-am dus orice copie ci legalizata si nici nu a avut bunul simt sa ma anunte ca nu mi-a completat si ca vrea originalul. Am pus o alta doamna sa o intrebe si abia am aflat.
Cum sa -i dovedesc , ca originalul trebuie sa ramana la mine? Cum pot sa o conving? Unde pot sa citesc despre aceste lucruri?
Multumesc frumos pt raspunsurile acordate.
Dar daca nu-mi face inregistrarea in cartea de munca in momentul in care fac 3 ani de munca sa zicem ,stiu ca se adauga un spor, eu o sa beneficiez de acel spor? Banuiesc, ca nu si o sa ma pot folosi de acele adeverinte o sa fie la pensionare, asta daca o sa mai ajunga sa ma bucur de ea.
Am la dispozitie 2 variante :1 sa dau adeverinta doamnei de la personal de la locul actual de munca care o vrea in original pt ca o copie legalizata nu vrea desi cei de la ITM mi-au zis sa pastrez eu originalul
si varianta 2 : sa nu i-o dau sa-mi inregistreze si sa pastrez eu adeverinta si sa nu beneficiez de acele sporuri care se adauga dupa anumiti ani de munca.
Imi cer scuze ca sunt insistenta dar e vb de 1 an jum in care am lucrat si nu cred ca se merita sa-i pierd. Conteaza si 2 zile la vechime dar 1 an?
Nu pot sa cred cat de aiurea e acest sistem
Buna ziua,
Am lucrat la o firma timp de un an si jumatate, aceasta m-a preluat ca tanar absolvent si a avut anumite beneficii, obligatia fiind sa nu ma dea afara timp de 3 ani, deoarece administratorul a vrut sa nu mai fiu angajata a decis sa-mi dau eu demisia si sa ma angajeje la o alta firma a lui pentru o luna si apoi sa pot sa beneficiez de somaj. Am contracte de munca la ambele firma dar nu am carte de munca. Am reusit sa ma angajez acum la o firma unde mi-a facut carte de munca si vreau sa-mi completeze vechime si de la cele doua firme la care am lucrat. Am luat o adeverinta de la ITM cu vechimea in munca la cele doua firme dar doamna de la personal de la nou angajator sustine ca nu poate sa-mi completeze acele date deoarece cei de la ITM nu au specificat pe acea adeverinta numerele deciziilor cu care s-au marit salariile. Am fost la ITM iar si mi-au zis ca asa ceva nu se face deoarece cartea de munca se completeaza conform a ceea ce au scris ei si nu a deciziilor de marire a salariului. Nu stiu ce sa fac , pur si simplu simt ca o sa pierd acle an si jum de munca pt simplul fapt ca desi am o adeverinta cu vechimea in munca nu vor sa-mi completeze datele.
Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat va rig sa o faca!
Multumesc frumos!