avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrarea in cartea de munca a informatiilor de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrarea in cartea de munca a informatiilor de la locul anterior de munca

Buna ziua,
Am lucrat la o firma timp de un an si jumatate, aceasta m-a preluat ca tanar absolvent si a avut anumite beneficii, obligatia fiind sa nu ma dea afara timp de 3 ani, deoarece administratorul a vrut sa nu mai fiu angajata a decis sa-mi dau eu demisia si sa ma angajeje la o alta firma a lui pentru o luna si apoi sa pot sa beneficiez de somaj. Am contracte de munca la ambele firma dar nu am carte de munca. Am reusit sa ma angajez acum la o firma unde mi-a facut carte de munca si vreau sa-mi completeze vechime si de la cele doua firme la care am lucrat. Am luat o adeverinta de la ITM cu vechimea in munca la cele doua firme dar doamna de la personal de la nou angajator sustine ca nu poate sa-mi completeze acele date deoarece cei de la ITM nu au specificat pe acea adeverinta numerele deciziilor cu care s-au marit salariile. Am fost la ITM iar si mi-au zis ca asa ceva nu se face deoarece cartea de munca se completeaza conform a ceea ce au scris ei si nu a deciziilor de marire a salariului. Nu stiu ce sa fac , pur si simplu simt ca o sa pierd acle an si jum de munca pt simplul fapt ca desi am o adeverinta cu vechimea in munca nu vor sa-mi completeze datele.
Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat va rig sa o faca!
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 00:07, 28 Decembrie 2009
Se pot face aceste inscrieri.
La coloana 7 se trece Adeverinta ITM nr. .... din data de....
Inscrierile in carnetul de munca se vor face in baza adeverintei respective si nu a deciziilor de majorare :)
1. Stagiile de cotizare la Pensii, Sanatate si Somaj sunt evidentiate la institutiile respective datorita declaratiilor lunare ale angajatorilor.
2. Asadar chiar daca nu se completeaza carnetul de munca vechimea nu se pierde.
3. Pastrati adeverintele, pentru orice eventualitate.
Multumesc frumos pt raspunsurile acordate.
Dar daca nu-mi face inregistrarea in cartea de munca in momentul in care fac 3 ani de munca sa zicem ,stiu ca se adauga un spor, eu o sa beneficiez de acel spor? Banuiesc, ca nu si o sa ma pot folosi de acele adeverinte o sa fie la pensionare, asta daca o sa mai ajunga sa ma bucur de ea.
Am la dispozitie 2 variante :1 sa dau adeverinta doamnei de la personal de la locul actual de munca care o vrea in original pt ca o copie legalizata nu vrea desi cei de la ITM mi-au zis sa pastrez eu originalul
si varianta 2 : sa nu i-o dau sa-mi inregistreze si sa pastrez eu adeverinta si sa nu beneficiez de acele sporuri care se adauga dupa anumiti ani de munca.
Imi cer scuze ca sunt insistenta dar e vb de 1 an jum in care am lucrat si nu cred ca se merita sa-i pierd. Conteaza si 2 zile la vechime dar 1 an?
Nu pot sa cred cat de aiurea e acest sistem
1. Adeverintele in original le pastrati dvs. Doamnei de la Personal ii dati o copie pe care ia o confrunta cu originalul si scrie pe aceasta "conform cu originalu" si semneaza si stampileaza.
2. Chiar daca nu aveti trecute aceste adeverinte in carnetul de munca serv. Personal trebuie sa tina cont de vechime, in baza adeverintelor depuse de dvs.
3. Nu sistemul este aiurea ci unii functionari din cadrul lui.

Alte discuții în legătură

Daca am lucrat si part time si full time pot depune adeverinta impreuna cu cartea de munca la somaj la disponibilizare viu viu Am lucrat 2001-2006 full time iar intre 2002-2004 si part time. Firma la care am lucrat part time mi-a inmanat o adeverinta specifica pe care am uitat-o intre ... (vezi toată discuția)
Carte de munca completata ciudat diablo diablo buna ziua, Prima chestiune: firma fosta angajatoarea mi-a dat decizia de incetare a contractului de munca stampilata de la ITM si mi-a zis sa ma duc ... (vezi toată discuția)
Pierdere carte de munca nuta_150 nuta_150 daca firma a pierdut cartea de munca, ce ar trebui sa fac?pot sa-i dau in judecata?cum ar trebui sa fac? (vezi toată discuția)